Στο τέλος ενός γεύματος, οι περισσότεροι ανυπομονούν για την ώρα του γλυκού. Αυτή η συνήθεια, που έχει καθιερωθεί σε πολλές κουλτούρες, συχνά περιλαμβάνει από ένα μικρό κομμάτι σοκολάτας μέχρι ένα πλούσιο κομμάτι τούρτας, αναλόγως με τι υπάρχει διαθέσιμο στο ψυγείο. Ωστόσο, αυτή η επιλογή μπορεί να επιφέρει επιπτώσεις στην υγεία και να αυξήσει την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων.
Η επιθυμία για γλυκό μετά το φαγητό συνδέεται με διάφορους ψυχολογικούς και φυσιολογικούς παράγοντες. Η γεύση του ζαχαρώδους μπορεί να προσφέρει μια αίσθηση ικανοποίησης και ευχαρίστησης, γεγονός που ενισχύει τη συνήθεια αυτή. Χρειάζεται, λοιπόν, προσοχή στην επιλογή των γλυκών και την συχνότητα κατανάλωσής τους, προκειμένου να μην γίνουν μέρος μιας ανθυγιεινής ρουτίνας.
Πηγή: naftemporiki.gr