Επενδύσεις στον Τουρισμό και Ανάπτυξη Real Estate στην Ελλάδα

Κατά τη διάρκεια της 25ης Prodexpo, ο κ. Γιώργος Κωνσταντινίδης, ιδρυτής της SWOT Hospitality, συμμετείχε σε πάνελ που είχε ως θέμα «A Market-Driven Approach to Real Estate». Εκεί, τόνισε πως η Ελλάδα και ο ξενοδοχειακός τομέας παραμένουν ελκυστικοί για επενδύσεις, με την παρουσία διεθνών αλυσίδων να ενισχύεται συνεχώς σε όλες τις κατηγορίες λειτουργίας.

Ο κ. Κωνσταντινίδης ανέφερε τη σημασία της ταχύτητας και της αποτελεσματικότητας γα τις διαδικασίες ωρίμανσης ακινήτων, επισημαίνοντας την ανάγκη μείωσης της γραφειοκρατίας από τις δημόσιες υπηρεσίες. Υπογράμμισε επίσης τη σημασία ενός θεσμικού πλαιsigmaτος που θα επιτρέψει την προσέλκυση ξένων επενδυτών, προσφέροντάς τους ασφάλεια και βεβαιότητα στην επενδυτική τους επιλογή στην Ελλάδα.

Συμπλήρωσε ότι η SWOT Hospitality συνεργάζεται με κορυφαίους θεσμικούς επενδυτές που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, με το 70% του χαρτοφυλακίου της εταιρείας να περιλαμβάνει διεθνή ξενοδοχειακά brands. Το πάνελ συντόνιζε ο κ. Φώτης Γιόφτσιος, Vice President & CEO της TEN BRINKE Hellas, με τη συμμετοχή άλλων στελεχών του κλάδου, όπως ο κ. Ιωάννης Μασούτης και ο κ. Δημήτριος Παπούλης.

Πηγή: naftemporiki.gr