Εθνικό Συνέδριο Ενέργεια και Ανάπτυξη 2024 Σημαντικές Θεματικές και Συμμετοχές

Στις 6 και 7 Νοεμβρίου 2024, το 28ο Εθνικό Συνέδριο «Ενέργεια και Ανάπτυξη» του ΙΕΝΕ θα διεξαχθεί στο OTE Academy στην Αθήνα, καλύπτοντας επίκαιρες θεματικές που αφορούν την ενεργειακή ατζέντα στην Ελλάδα και παγκοσμίως. Η διοργάνωση έχει καθιερωθεί ως σημείο αναφοράς για τον ενεργειακό τομέα και αναμένεται να προσελκύσει πλήθος στελεχών από την εγχώρια και διεθνή αγορά ενέργειας.

Περισσότεροι από 55 ομιλητές έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους, προερχόμενοι από ενεργειακές εταιρείες, ακαδημαϊκά ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα και διεθνείς οργανισμούς. Μεταξύ αυτών θα είναι και διακεκριμένοι εμπειρογνώμονες που θα συμμετάσχουν με σημαντικές παρεμβάσεις.

Το Συνέδριο θα αρχίσει με ομιλία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν κορυφαίοι εκπρόσωποι του ενεργειακού και επιχειρηματικού τομέα. Θα πραγματοποιηθεί επίσης παρουσίαση του World Energy Outlook από ανώτερο στέλεχος του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, με αναλύσεις και σχολιασμούς από ειδικούς.

Ανάμεσα στις θεματικές που θα καλυφθούν περιλαμβάνονται: Υπεράκτια Αιολικά Πάρκα, ΑΠΕ, Φυσικό Αέριο, Ενεργειακή Αποδοτικότητα, Τεχνητή Νοημοσύνη, Διαχείριση CO2 και Κλιματική Αλλαγή. Το συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων και του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, μπορείτε να επισκεφθείτε το microsite του Συνεδρίου.

Πηγή: naftemporiki.gr