Διαιτητής αντικαθίσταται λόγω κατηγοριών απειλής σε αγώνα στο Κουβέιτ

Ο Φάμπιο Μαρέσκα, αναγνωρίσιμος Ιταλός διαιτητής, απομακρύνθηκε από τη θέση του τέταρτου διαιτητή στον αγώνα του Champions League μεταξύ Αϊντχόφεν και Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, και στη θέση του τοποθετήθηκε ο συμπατριώτης του, Ντανιέλε Ντόβερι. Η απόφαση αυτή ελήφθη από την UEFA λόγω κατηγοριών που αφορούν τον Μαρέσκα, οι οποίες προήλθαν από ένα πρόσφατο παιχνίδι στο Κουβέιτ.

Ο διαιτητής βρέθηκε στο Κουβέιτ για να διευθύνει την αναμέτρηση Κουβέιτ SC-Αλ Αράμπι, μέρος του εθνικού πρωταθλήματος. Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, υπήρξαν καταγγελίες από ένα μέλος του ΔΣ της Αλ Αράμπι, το οποίο ισχυρίζεται ότι ο Μαρέσκα απείλησε τον παίκτη της ομάδας, Καλέντ Αλ Μουσρέντ, με τη φράση «θα σε σκοτώσω».

Ο δικηγόρος Αντνάν Μαχμούντ Αμπέλ δημοσίευσε λεπτομέρειες σχετικά με την καταγγελία μέσω του λογαριασμού του στο X. Σύμφωνα με την ανάρτησή του, αναφέρθηκε ότι έχουν συλλεχθεί αποδείξεις, συμπεριλαμβανομένου βίντεο, για να τεκμηριωθεί το περιστατικό. Μέχρι στιγμής, η Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIGC) και η Ένωση Διαιτητών (AIA) δεν έχουν εκδώσει κάποια δημόσια δήλωση σχετικά με την υπόθεση, η οποία παραμένει ανεπιβεβαίωτη.

Η απόφαση απομάκρυνσης του Μαρέσκα από τον αγώνα του Champions League ανήκει στην UEFA, η οποία επιθυμεί να προλάβει τυχόν περαιτέρω διαμάχες γύρω από το περιστατικό, μέσα στο οποίο ο διαιτητής έχει ήδη επιστρέψει στην Ιταλία.

Πηγή: naftemporiki.gr