Διεθνείς Αγώνες Ποδοσφαίρου Μια Νέα Πραγματικότητα για τη La Liga

Η συμφωνία ανάμεσα στην FIFA και την αμερικανική εταιρεία Relevent Sports έχει ανοίξει το δρόμο για τις εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου να διεξάγουν αγώνες σε ξένες χώρες. Αυτή η προσέγγιση, που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια από το NFL, ενδιαφέρει και τη Relevent, που σχεδίαζε να την εισάγει στη La Liga. Ωστόσο, οι κανόνες της FIFA ήταν μέχρι στιγμής περιοριστικοί, αλλά οι προσεχείς μήνες αναμένεται να φέρουν αλλαγές.

Η La Liga, που δεν θέλει να καθυστερήσει, έχει ήδη επιλέξει συγκεκριμένο αγώνα για να διεξαχθεί εκτός της Ισπανίας. Σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais, η επιλογή της είναι ο αγώνας Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο Μαδρίτης, προγραμματισμένος για την 18η ημέρα της περιόδου 2024-25, που αναμένεται να γίνει στο Μαϊάμι στις 22 ή 23 Δεκεμβρίου. Η FIFA, αν και μπορεί να συμφωνήσει, θα απαιτήσει την έγκριση και της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (RFEF) και της UEFA.

Η πιθανότητα αυτή ενισχύεται από την πρόσφατη αλλαγή ηγεσίας στην RFEF, καθώς και από την εντολή του Συμβουλίου της FIFA να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο συνεργασίας με τη Relevent, στοχεύοντας στη διοργάνωση αγώνων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων στη Βόρεια Αμερική μέσα από σαφείς και κοινές κανονιστικές ρυθμίσεις. Επιπλέον, η αλλαγή έδρας της Μπαρτσελόνα, που θα αγωνίζεται στο Μόνζουικ, διευκολύνει τη διοργάνωση αυτού του αγώνα στο εξωτερικό.

Πηγή: naftemporiki.gr