Η Χρυσή Μπάλα 2024 και οι νέες αλλαγές που φέρνει στο γκαλά της απονομής

Σε μια επερχόμενη και ιστορική εκδήλωση, η Χρυσή Μπάλα 2024 θα απονεμηθεί στις 28 Οκτωβρίου στο Théâtre du Châtelet στο Παρίσι. Για πρώτη φορά από το 2003, οι θρυλικοί ποδοσφαιριστές Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο δεν θα παραστούν, αποτελώντας εμβληματικές φυσιογνωμίες που έχουν κερδίσει συνολικά 13 βραβεία στον θεσμό.

Η φετινή εκδήλωση θα εισαγάγει μια σημαντική καινοτομία στην επιβράβευση των ποδοσφαιριστών: οι νικητές δεν θα είναι γνωστοί εκ των προτέρων. Αυτή η αλλαγή στοχεύει στο να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα έκπληξης και να μειώσει τις περιπτώσεις όπου ποδοσφαιριστές δεν παραβρίσκονται λόγω της γνώσης ότι δεν θα κερδίσουν. Γνωστά παραδείγματα περιλαμβάνουν τις μη προσκλήσεις των Μέσι και Ρονάλντο σε προηγούμενα γκαλά.

Ο συναγωνισμός για το βραβείο φέτος είναι έντονος. Ο Βινίσιους φαίνεται να έχει τον πρώτο λόγο, αλλά και παίκτες όπως ο Κιλιάν Μπαπέ, ο Τζουντ Μπέλινγχαμ, ο Ρόδρι και ο Χάρι Κέιν έχουν τη δική τους δυναμική. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η κόντρα μεταξύ Κέιν και Μπαπέ, καθώς και οι δύο έχουν σημειώσει 52 γκολ και θα διαγωνιστούν για το τρόπαιο Γκερντ Μίλερ, που απονέμεται στον πρώτο σκόρερ.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος είχε επίσης μια εξαιρετική χρονιά με 45 γκολ, φαίνεται να έχει λιγότερη προβολή αυτή τη χρονιά σε σύγκριση με προηγούμενες. Επιπλέον, ο προπονητής Λιονέλ Σκαλόνι είναι υποψήφιος για το βραβείο του καλύτερου προπονητή, ενώ ο Αλεχάντρο Γκαρνάτσο διεκδικεί το βραβείο Κοπά για τον καλύτερο παίκτη κάτω των 21 ετών.

Στο περσινό γκαλά, ο Μέσι κατέκτησε την όγδοη Χρυσή Μπάλα, μετά την παγκόσμια κατάκτηση στο Κατάρ το 2022, ωστόσο η έγκαιρη επιβεβαίωση του βραβείου του είχε καθοριστικό ρόλο στην παρουσία του. Φέτος, το μυστήριο θα διαρκέσει ως το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Πηγή: naftemporiki.gr