Η Εθνική Ελλάδος συνεχίζει τη θριαμβευτική πορεία της με νίκη επί της Ιρλανδίας

Η Εθνική Ελλάδος κατάφερε να σημειώσει την τέταρτη νίκη της, αυτή τη φορά απέναντι στην Ιρλανδία. Σε δηλώσεις του, ο προπονητής Ιβάν Γιοβάνοβιτς αναφέρθηκε στην εβδομάδα που πέρασε, τονίζοντας ότι το κλίμα ήταν βαρύ λόγω του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ. Είπε χαρακτηριστικά πως η επιστροφή στο ποδόσφαιρο ήταν δύσκολη αλλά και μια ευκαιρία για τους παίκτες να αποδώσουν τιμή στον αδικοχαμένο συμπαίκτη τους.

«Εάν δεν πίστευα ότι μπορώ να κάνω κάτι με αυτή τη γενιά, δεν θα το προχωρούσα. Ξέρω πώς μπορούμε να καταφέρουμε πολλά και αυτή η εβδομάδα μπορεί να ήταν από τις πιο όμορφες αν δεν υπήρχε η τραγωδία με τον Τζορτζ. Οι παίκτες μας προσέφεραν όμορφες στιγμές μέσα σε μια δύσκολη περίοδο», ανέφερε ο Γιοβάνοβιτς.

Μίλησε επίσης για τον Μανώλη Σιώπη, λέγοντας: «Ο Σιώπης είναι ένας παίκτης που εργάζεται για την ομάδα και το μέγεθος της προσωπικότητάς του αναγκάζει τους άλλους να τον ακολουθήσουν. Έχει μια τεράστια καρδιά και δουλεύει για όλους». Όσον αφορά την προσωρινή οπισθοχώρηση της ελληνικής ομάδας, ο προπονητής τόνισε ότι η διάθεση και η στήριξη του κόσμου ήταν πολύτιμη, κυρίως σε αυτόν τον αγώνα.

Μιλώντας για τον πανηγυρισμό του μετά το δεύτερο γκολ, ο Γιοβάνοβιτς ανέφερε: «Την ήθελα πολύ αυτή τη νίκη. Η πίεση ήταν μεγάλη, αλλά το σημαντικό είναι να συνεχίσουμε να κερδίζουμε». Τέλος, υπογράμμισε τη σημασία του ρόλου του προπονητή, λέγοντας ότι είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των παικτών και των στόχων τους.

Πηγή: naftemporiki.gr