Η Σημαντικότητα του Ρόδρι για τη Μάντσεστερ Σίτι και οι Επιπτώσεις της Απουσίας του

Τραυματισμένος στο γόνατο στην ισοπαλία (2-2) της Μάντσεστερ Σίτι με την Άρσεναλ την Κυριακή, ο Ρόδρι προετοιμάζεται για το δυσμενέστερο σενάριο, το οποίο περιλαμβάνει την απουσία του από τους αγώνες για αρκετούς μήνες. Αυτό θα είναι ένα σοβαρό πλήγμα για την ομάδα, καθώς ο Ρόδρι, ο οποίος αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης στο Euro 2024 και ήταν επίσης εξαιρετικός στο αγγλικό πρωτάθλημα την περασμένη χρονιά, έχει αποδειχθεί καθοριστικός για όλες τις ομάδες στις οποίες αγωνίζεται.

Το BBC σχολίασε τα στατιστικά της Μάντσεστερ Σίτι κατά την απουσία του Μαδριλένου μέσου, ο οποίος εντάχθηκε στον σύλλογο το 2019 και είναι κεντρικό στοιχείο της ομάδας του Γκουαρδιόλα. Από την ημέρα άφιξής του στη βόρεια Αγγλία, η Σίτι έχει υποστεί μόλις 11% ήττες στους 260 αγώνες στους οποίους συμμετείχε ο Ρόδρι. Αντίθετα, το ποσοστό ήττας εκτοξεύεται στο 24% όταν δεν βρίσκεται στον αγώνα, σε 45 αγώνες συνολικά.

Πιο συγκεκριμένα, η Μάντσεστερ Σίτι χάνει έναν αγώνα ανά 10 όταν αγωνίζεται με τον Ρόδρι, αλλά αυτό το ποσοστό αυξάνεται στο 1 ανά 4 όταν εκείνος απουσιάζει. Αυτά τα στοιχεία αναδεικνύουν την σπουδαιότητα του παίκτη για την ομάδα, η οποία θα πρέπει να βελτιώσει τις επιδόσεις της αν θέλει να διατηρήσει τον εθνικό τίτλο και να επιδιώξει την επιτυχία στο Champions League.

Πηγή: naftemporiki.gr