Η Super League Επιστρέφει με Νέα Στρατηγική και Στόχο την Παγκόσμια Προβολή

Η Super League στοχεύει να επανακαθορίσει την παγκόσμια της παρουσία, προγραμματίζοντας την επίσημη έναρξή της ως ποδοσφαιρική διοργάνωση. Ο Μπερντ Ράιχαρτ, διευθύνων σύμβουλος της A22, δήλωσε σχετικά στο γερμανικό περιοδικό Kicker, επισημαίνοντας τη σημασία των τεχνολογικών συνεργασιών και του νέου επιχειρηματικού μοντέλου που αναπτύσσεται. «Πιστεύουμε ότι οι οπαδοί αξίζουν μια οικονομικά προσιτή και αναβαθμισμένη εμπειρία παρακολούθησης», τόνισε ο Ράιχαρτ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ισπανική εφημερίδα As, η A22 έχει προσδιορίσει τον Σεπτέμβριο του 2025 ως χρονικό σημείο έναρξης για τη νέα διοργάνωση. Το σχέδιο της Super League έχει ανακτήσει δυναμική τον τελευταίο χρόνο, ερχόμενο μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου το Δεκέμβριο του 2023, η οποία αναγνώρισε τη UEFA και τη FIFA ως μονοπωλιακά όργανα.

Ο Ράιχαρτ θεωρεί αυτή την απόφαση ως μια σημαντική νίκη, σημειώνοντας ότι οι πρόσφατες αποφάσεις του Δικαστηρίου δείχνουν ότι οι ομοσπονδίες δεν μπορούν να αγνοούν τις νομικές υποχρεώσεις τους σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο. «Οι πυλώνες του μονοπωλίου των ομοσπονδιών καταρρέουν», δήλωσε, αναφερόμενος και στην υπόθεση Ντιαρά.

Σχετικά με την προσέγγιση της διοργάνωσης, ανέφερε: «Οι αγώνες θα πρέπει να οργανώνονται έτσι ώστε να υπάρχει πραγματικός ανταγωνισμός επί ίσοις όροις. Προτείνουμε ένα κλασικό σύστημα πρωταθλήματος με εντός κι εκτός έδρας αγώνες, ακολουθούμενο από πλέι οφ». Σημαντικά αποτελέσματα, όπως οι ήττες της Μάντσεστερ Σίτι και της Μπάγερν Μονάχου, δείχνουν την ανάγκη για ανανέωση στον τρόπο οργάνωσης των αγώνων.

Πηγή: naftemporiki.gr