Καταγγελία Βιασμού κατά του Μπαπέ και Αντιδράσεις από την Εθνική Γαλλίας

Κατηγορίες για «βιασμό και σεξουαλική βία» έχουν απαγγελθεί κατά του Κιλιάν Μπαπέ, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται υπό έρευνα στη Σουηδία, σύμφωνα με την εφημερίδα Expressen. Οι κατηγορίες αφορούν περιστατικά που συνέβησαν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στο κέντρο της Στοκχόλμης, κατά τη διάρκεια του αγώνα της Εθνικής Γαλλίας για το Nations League.

Η Aftonbladet ανέφερε ότι μια γυναίκα κατήγγειλε βιασμό στο ξενοδοχείο όπου διέμενε ο αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης, χωρίς όμως να διευκρινίζεται αν ο Μπαπέ είναι ο κατηγορούμενος. Ο Γάλλος ομοσπονδιακός εκλέκτορας, Ντιντιέ Ντεσάν, σχολίασε ότι τέτοιες ειδήσεις δεν είναι θετικές για την Εθνική ομάδα.

Ο εισαγγελέας της Στοκχόλμης επιβεβαίωσε την ύπαρξη έρευνας για βιασμό το πρωί της 15ης Οκτωβρίου, ωστόσο δεν ανέφερε το όνομα του παίκτη, αν και η Expressen το είχε υποδείξει ως Μπαπέ. Στο μεταξύ, η αστυνομία συγκέντρωσε στοιχεία από το ξενοδοχείο του παίκτη, συμπεριλαμβανομένων ρούχων που θεωρούνται σημαντικά για την έρευνα.

Ο επιθετικός της Εθνικής Γαλλίας, ο οποίος δεν είχε κληθεί στον αγώνα της Στοκχόλμης λόγω «μη ικανοποιητικής κατάστασης», βρέθηκε στη Σουηδία για προσωπικούς λόγους, και εντοπίστηκε στο εστιατόριο «Chez Jolie» κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αργότερα επισκέφθηκε το νυχτερινό κέντρο «Club V», όπου είχε ζητήσει ιδιωτικό χώρο.

Αν και δεν συμμετείχε στην Εθνική ομάδα, ο Μπαπέ φέρεται να είναι το πρόσωπο που βρίσκεται στο επίκεντρο των κατηγοριών, σύμφωνα με την Aftonbladet. Μόλις η έρευνα ξεκίνησε, ο Μπαπέ αντέτεινε μέσω social media, χαρακτηρίζοντας τις αναφορές ως «ψευδείς ειδήσεις» που συνέπεσαν με την κρίσιμη στιγμή της ακροατικής διαδικασίας για μια οικονομική διαμάχη με την πρώην ομάδα του, Παρί Σεν Ζερμέν.

Το περιβάλλον του παίκτη έκανε λόγο για «ψευδείς κι ανεύθυνες κατηγορίες», δηλώνοντας ότι θα αναλάβει νομικές ενέργειες για την αποκατάσταση της αλήθειας. Η Παρί Σεν Ζερμέν, από την πλευρά της, ενοχλήθηκε από τη στάση του Μπαπέ σχετικά με τη διαμάχη και τόνισε ότι συνεχίζει με σοβαρότητα και αξιοπρέπεια. Πηγή: naftemporiki.gr