Καυγάς μεταξύ εργαζομένων στο Καμπ Νου κατά τη διάρκεια ανακαίνισης

Εν μέσω ανακαινίσεων, το θρυλικό «Καμπ Νου» έγινε πρόσφατα πεδίο μιας σπάνιας διένεξης μεταξύ εργαζομένων. Σύμφωνα με την El Mundo Deportivo, περίπου 20 άτομα ενεπλάκησαν σε σύγκρουση με ξύλα γύρω στις 14:30, με αποτέλεσμα έξι ελαφρούς τραυματισμούς. Οι αρμόδιοι των εργασιών τους απομάκρυναν από το γήπεδο και η καταλανική αστυνομία, Mossos d’Esquadra, επενέβη για την αναγνώριση των εμπλεκομένων.

Οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στον καυγά ήταν ρουμανικής και αλβανικής καταγωγής και διαμένουν σε ξενοδοχείο στην Καλέγια, καθώς υποχρεώθηκαν να μετακομίσουν για να εργαστούν στο έργο ανακαίνισης του γηπέδου. Οι άνδρες ανήκουν σε εταιρεία που έχει αναλάβει τις εργασίες ανάπλασης μέσω υπεργολαβίας.

Η ασφάλεια του εργοταξίου και του Spotify Camp Nou έχει ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας που προσλήφθηκε από την κατασκευαστική εταιρεία Limak. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι στις 23 Μαΐου είχε σημειωθεί και πάλι συμπλοκή μεταξύ εργαζομένων στο ίδιο έργο, η οποία είχε οδηγήσει σε τρεις τραυματισμούς και τέσσερις συλλήψεις.

Πηγή: naftemporiki.gr