Ντέρμπι ΑΕΚ ΠΑΟΚ με ιστορική σημασία στην 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος

Το αποψινό ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, αφιερωμένης στη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ. Η ΑΕΚ, που κατατάσσεται δεύτερη μαζί με Ολυμπιακό και Άρη, θα φιλοξενήσει τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ στο γήπεδο «Αγιά Σοφιά». Οι «κιτρινόμαυροι» βρίσκονται σε δύσκολη θέση μετά την ήττα τους στο Αγρίνιο, ωστόσο, κατά την προηγούμενη φορά που βρέθηκαν σε παρόμοια κατάσταση, αντέδρασαν και επικράτησαν του Παναθηναϊκού.

Ο ΠΑΟΚ, από την άλλη, έρχεται από μια δύσκολη νίκη στη Λιβαδειά, μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μετά το ντέρμπι, οι Θεσσαλονικείς θα αντιμετωπίσουν την Βικτόρια Πλζεν την Πέμπτη (24/10) για το Europa League.

Στην ίδια κατηγορία, ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται για την υποχρέωσή του απέναντι στη Μάλμε στη Σουηδία, αλλά σήμερα περιμένει τον Λεβαδειακό, ο οποίος εξακολουθεί να μην έχει γευτεί τη νίκη. Η Καλλιθέα, ακολουθώντας το ίδιο μοτίβο, προσπαθεί να διατηρήσει την καλή της πορεία, ύστερα από τις ισοπαλίες με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, απέναντι στον Άρη στη Θεσσαλονίκη, όπου οι γηπεδούχοι επιθυμούν μια τέταρτη συνεχή νίκη.

Επιπλέον, ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ, σε μια συνάντηση που έχει έντονη συναισθηματική φόρτιση λόγω της απώλειας του Μπάλντοκ. Η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο είναι ήδη στο -7 από την κορυφή και την Πέμπτη θα υποδεχθεί την Τσέλσι για την 2η αγωνιστική του Conference League. Ο ΟΦΗ, που προέρχεται από νίκη στις Σέρρες, θα δώσει το πρώτο του παιχνίδι με τον νέο προπονητή Μίλαν Ράσταβατς.

Οι αγώνες της Κυριακής (20/10) περιλαμβάνουν:
16:00 Ολυμπιακός-Λεβαδειακός
18:00 ΟΦΗ-Παναθηναϊκός
20:00 Άρης-Καλλιθέα
20:30 ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

Πηγή: naftemporiki.gr