Ο Λορέντσο Πιρόλα αποκαλύπτει τα όνειρα και τους στόχους του με τον Ολυμπιακό

Ο Λορέντσο Πιρόλα, σε πρόσφατη συνέντευξή του, αποκάλυψε τις φιλοδοξίες του ως ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και τις εμπειρίες του από την καριέρα του. Ο Ιταλός αμυντικός, μόλις 22 ετών, εστίασε στην επιθυμία του να κατακτήσει το πρωτάθλημα με την ομάδα, ευχόμενος να γίνει ο δεύτερος Ιταλός που θα το καταφέρει, μετά τον Γκρέκο, σε μια χρονιά που ο Ολυμπιακός γιορτάζει τα 100 του χρόνια. «Λυπήθηκα που έφυγα από την Ιταλία; Λίγο, κυρίως επειδή είμαστε ευτυχισμένοι εδώ. Αλλά θέλω να κερδίσω», δήλωσε.

Η απόφαση του να μετακομίσει στην Ελλάδα είχε θετική επίδραση στη ζωή και την καριέρα του. Θυμήθηκε μια προφητική συνάντηση που είχε με έναν εστιάτορα στην Κρήτη κατά τη διάρκεια διακοπών με τη σύζυγό του: «Απολαύστε την Ελλάδα… μια μέρα θα παίξεις για μας». Αυτή η συνομιλία, κατά τον Πιρόλα, ήταν καθοριστική για την κατεύθυνση της ζωής του, καθώς λίγες εβδομάδες αργότερα, υπογράμμισε με τον Ολυμπιακό.

Ο αρχηγός της ιταλικής Εθνικής Ελπίδων διατύπωσε επίσης την επιθυμία του να κερδίσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, εκφράζοντας υπερηφάνεια για το περιβραχιόνιο του αρχηγού. «Θέλουμε να κερδίσουμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Θα ήθελα να ολοκληρώσω αυτό το ταξίδι που ξεκίνησε στην ομάδα κάτω των 15 ετών με μια νίκη, θα τα δώσω όλα», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στη συνεργασία του με τον Κόντε στην Ίντερ, τόνισε ότι οι καλύτερες μνήμες του προέρχονται από τα δύο πρωταθλήματα που κέρδισε με τις ομάδες Κ16 και Κ17, καθώς και από το ντεμπούτο του στη Serie A. Η Ίντερ υπήρξε πολύ σημαντική για την καριέρα του, λέγοντας ότι «ήταν η ζωή μου για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Το όνειρό του είναι να κατακτήσει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο με την Ιταλία και τη αντίστοιχη νίκη με τον Ολυμπιακό. Στο τέλος της συνέντευξης, εξέφρασε την ανυπομονησία του να επισκεφθεί την Ακρόπολη τον Νοέμβριο. «Θα πάω τον Νοέμβριο. Κάνει ακόμα ζέστη…».

Πηγή: naftemporiki.gr