Ρομπέρτο Μαντσίνι έτοιμος να αποχωρήσει από τη Σαουδική Αραβία μετά από απογοητευτικά αποτελέσματα

Μετά από μια σειρά απογοητευτικών αποτελεσμάτων και εξωαγωνιστικών εντάσεων, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι φαίνεται ότι ετοιμάζεται να αφήσει τη Σαουδική Αραβία και να επιστρέψει στην Ιταλία. Πριν από περίπου μία εβδομάδα, η ομοσπονδία ποδοσφαίρου του Ριάντ διατύπωνε την υποστήριξή της προς τον Ιταλό προπονητή, αλλά οι πρόσφατες ισοπαλίες και οι αντιπαραθέσεις άλλαξαν τη διάθεση. Η ισοπαλία απέναντι στο Μπαχρέιν, καθώς και μια δημοσίως ανάρμοστη αντίδραση του Μαντσίνι σε οπαδό, έφεραν τις εξελίξεις σε σημείο κρίσης.

Ο Μαντσίνι, ο οποίος προηγουμένως είχε τους τίτλους του ομοσπονδιακού τεχνικού της Ιταλίας και είχε κατακτήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, είχε αναλάβει τα ηνία της Σαουδικής Αραβίας με μεγάλες προσδοκίες. Ωστόσο, οι αποτυχίες του 2024, όπως η ήττα από τη Νότια Κορέα και οι μόλις δύο βαθμοί από τρία εντός έδρας παιχνίδια, έφεραν ανησυχία για την πρόκριση στο Μουντιάλ του 2026. Η κατάσταση έγινε ακόμα πιο δύσκολη όταν ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Γιασέρ Αλ Μισεχάλ, δήλωσε δημοσίως ότι πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη από τους φιλάθλους.

Η αποχώρηση του Μαντσίνι, σύμφωνα με πληροφορίες, μπορεί να συνοδευτεί από χρηματική ρήτρα, ενώ οι διαπραγματεύσεις για τη λύση του συμβολαίου του βρίσκονται σε εξέλιξη. Με τη Σαουδική Αραβία να παραμένει απασχολημένη με άλλα αθλητικά γεγονότα, όπως το «Six Kings Slam», η προσοχή στους ποδοσφαιρικούς στόχους δείχνει να έχει χαθεί.

Δείκτες της κακής αποτελεσματικότητας είναι οι αριθμοί: η εθνική ομάδα του Μαντσίνι τερμάτισε τρίτη στον όμιλο των προκριματικών, πίσω από το Μπαχρέιν και την Αυστραλία, κάτι που έχει προκαλέσει την ανησυχία των φιλάθλων σχετικά με τις πιθανότητες πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Κανείς δεν περίμενε τόσο γρήγορη πτώση μετά την αρχική φιλοδοξία να οδηγήσει τον Ιταλό προπονητής την ομάδα στο Διεθνές Κύπελλο 2030.

Εν όψει των επερχόμενων αλλαγών, η Σαουδική Αραβία εξετάζει ήδη δυνητικούς διαδόχους, με τον Ζινεντίν Ζιντάν να είναι ένας από τους προτιμητέους, ενώ υπάρχουν επίσης επαφές με άλλους προπονητές. Η ιστορία του Μαντσίνι στην εθνική ομάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα, με την πιθανότητα αποχώρησής του να είναι προ των πυλών, και η αναδιάρθρωση της Σαουδικής ομάδας φαίνεται πλέον επιτακτική.

Πηγή: naftemporiki.gr