Το 52ο Διεθνές Ράλλυ ΦΙΛΠΑ Σημαντική Επιτυχία στη Λευκάδα

Πριν από λίγες ημέρες, στον όμορφο προορισμό της Λευκάδας, πραγματοποιήθηκε το 52ο Διεθνές Ράλλυ της ΦΙΛΠΑ με τη συμμετοχή 50 πληρωμάτων, συμπεριλαμβανομένων 12 από το εξωτερικό. Η εκδήλωση, που υποστηρίχθηκε από το Επιμελητήριο Λευκάδας και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ξεκίνησε την Πέμπτη 26/9 από την Άκολη Αιγίου και ολοκληρώθηκε το Σάββατο 29/9 στο ξενοδοχείο Ionian Blue, διανύοντας περίπου 600 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Οι συμμετέχοντες διασχίζουν την Αιτωλοακαρνανία για να φτάσουν στη Λευκάδα, με στάσεις στις περιοχές του Αστακού (1η μέρα), της Αμφιλοχίας (2η μέρα) και της Βασιλικής (3η μέρα). Παρά τις εναλλαγές των τοπίων, οι αγωνιζόμενοι αντιμετώπισαν δυσκολίες λόγω κακής οδοποιίας, κυρίως κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας.

Ο ανταγωνισμός αποδείχθηκε σφοδρός και στις δύο κατηγορίες του Ράλλυ, Regularity και Touring, με τους νικητές να κρίνονται στις τελευταίες ειδικές δοκιμασίες και να εκμεταλλεύονται τα λάθη των αντιπάλων τους. Στην κατηγορία Regularity, το ζευγάρι G. Andonov – J. Andonova από τη Βουλγαρία κατέκτησε την πρώτη θέση με Mercedes 190E του 1984, ενώ το 2ο και το 3ο βραβείο πήραν οι K. Φαρμάκης – M. Αθανασοπούλου με Volvo 122S του 1963 και Γ. Ιωάννου – Ε. Κομιάτης από την Κύπρο με Toyota Corolla του 1991, αντίστοιχα.

Στην κατηγορία Touring, οι Α. Νικολαΐδης – Φ. Μπαλλή με Alfa Romeo Alfetta GTV του 1977 αναδείχθηκαν νικητές, ενώ ακολούθησαν οι N. Δαρζέντας – A. Δαρζέντας με Toyota Starlet του 1982 και οι N. Χρυσανθόπουλος – Σ. Χρυσανθόπουλος με Fiat 127 του 1979.

Φέτος, το Ράλλυ είχε τη χαρά να φιλοξενήσει τον γνωστό πρώην Γερμανό οδηγό αγώνων αυτοκινήτων Jürgen Barth, νικητή του περίφημου 24ωρου αγώνα Le Mans το 1977 με Porsche, ο οποίος συμμετείχε στην κατηγορία Touring με Porsche 911T και συνοδηγό τον πρόεδρο της ΦΙΛΠΑ.

Η ΦΙΛΠΑ εκφράζει τις ευχαριστίες της στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων/Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας και στο Επιμελητήριο Λευκάδας για τη στήριξή τους στην οργάνωση του Ράλλυ, καθώς και στους υποστηρικτές-χορηγούς όπως ο Δήμος Αγιαλείας, το Ionian Blue Hotel, το Instacar, η Voyager, η Interamerican, το Ι. ΚΤΕΟ Κόμβος Αμαρουσίου, και στους εθελοντές, τους διοργανωτές και τα μέσα ενημέρωσης που προβάλουν την εκδήλωση.

Το επόμενο ραντεβού είναι προγραμματισμένο για το Concours d’ Elegance την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, στις 10:00, στην Μαρίνα Φλοίσβου.

Πηγή: naftemporiki.gr