Ανάκαμψη του Χρηματιστηρίου Αθηνών με Κύριους Πρωταγωνιστές τις Μετοχές Υψηλής Κεφαλαιοποίησης

Η εβδομάδα αυτή φαίνεται να έχει φέρει αισθητή βελτίωση στην ψυχολογία των επενδυτών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με κέρδη της τάξης του +1.9%, αν και οι τιμές παραμένουν μακριά από τα πρόσφατα υψηλά τους. Η στήριξη που παρατηρείται στις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης του εγχώριου χρηματιστηρίου έχει παίξει καθοριστικό ρόλο σε αυτή την ανάκαμψη.

Μεταξύ των μετοχών που έχουν ξεχωρίσει, η PPC έχει ανακτήσει έδαφος και έχει επιστρέψει πάνω από τα 12 ευρώ, πλησιάζοντας τα φετινά και 10ετή υψηλά των 12.5 ευρώ, με εβδομαδιαία αύξηση της τάξης του +4.3%, φέρνοντας την αποτίμηση στα 4.7 δισεκατομμύρια ευρώ. Η Autohellas έδειξε επίσης θετική πορεία, με κέρδη 6.6%, ανακάμπτοντας στα 11 ευρώ, ξεφεύγοντας από τα πρόσφατα χαμηλά των 10.3 ευρώ.

Σημαντική πρόοδος παρατηρείται και στην Alpha Bank, η μετοχή της οποίας κέρδισε +4.7% και επανήλθε πάνω από τα 1.5 ευρώ, με πέντε συνεχόμενες “πράσινες” συνεδρίες, αν και υστερεί σε σχέση με άλλες τράπεζες. Στο ίδιο πλαίσιο, η μετοχή της Πειραιώς παρουσίασε συνολική αύξηση 4.3%, αλλά απαιτεί περισσότερη ώθηση για να σπάσει την ισχυρή αντίσταση των 4 ευρώ.

Η Eurobank κατέγραψε εβδομαδιαία κέρδη 3.4%. Εξαιρετική είναι η πορεία της Aegean Airlines, της οποίας η μετοχή είχε βρεθεί στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας 12μηνίας (10 ευρώ), αλλά αυτή την εβδομάδα ανέβηκε κατά 5.1%, αποτελώντας μια θετική αφετηρία για την εταιρεία.

Τέλος, θετικά αποτελέσματα κατέγραψαν οι μετοχές των Metlen, ELVALHALCOR και Coca-Cola, με κέρδη που κυμαίνονται μεταξύ 3% και 3.5%.

Πηγή: naftemporiki.gr