Ανάπτυξη του Τουρισμού Ελλάδας στην Τουρκική Αγορά μέσω Συνεργασιών

Στο πλαίσιο μιας διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2024 στα κεντρικά γραφεία της Ένωσης Τουρκικών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (Türsab) στην Κωνσταντινούπολη, οι περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και Αλεξανδρούπολης προωθήθηκαν στην τουρκική τουριστική αγορά. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι εκπρόσωποι των ελληνικών περιοχών παρουσίασαν αναλυτικά το εμπλουτισμένο τουριστικό τους προϊόν και συμμετείχαν σε B2B συναντήσεις με στελέχη της τουρκικής αγοράς.

Ο εκπρόσωπος της Türsab, Γιλντίριν Ταş, σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι «ένας από τους πρώτους προορισμούς που σκέφτονται οι Τούρκοι πολίτες όταν πρόκειται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.» Τόνισε επίσης τη σημασία του τουρισμού ως έναν από τους σημαντικούς τομείς που ενισχύουν τη φιλία των δύο χωρών. Αναφέρθηκε στην παραγωγική επίσκεψη της Υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη, στην Κωνσταντινούπολη, τον Ιανουάριο.

Ο Γενικός Προξενικός Σύμβουλος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, πρέσβης Κωνσταντίνος Κούτρας, υπογράμμισε ότι η παρουσία εκπροσώπων των ελληνικών περιοχών και η συνεργασία με τους Τούρκους ομολόγους τους προσφέρει περαιτέρω ευκαιρίες ενίσχυσης των σχέσεων των δύο χωρών στον τομέα του τουρισμού. Επίσης, τόνισε τη σημασία και τη γενική αποδοχή της απόφασης να χορηγείται επταήμερη είσοδος για τους Τούρκους πολίτες σε 10 ελληνικά νησιά.

Η επικεφαλής του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) στην Τουρκία, Δημήτρια Μπαμπάλι, δήλωσε ότι στόχος της εκδήλωσης ήταν να γνωρίσουν οι Τούρκοι πολίτες περισσότερες ελληνικές περιοχές και να τις επισκεφτούν, σημειώνοντας ότι «αν ο πολιτισμός ενώνει, ο τουρισμός γκρεμίζει προκαταλήψεις και εμπόδια.»

Πηγή: naftemporiki.gr