Δανειοληψία της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού για Επέκταση Έργων έως το 2031

Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εκδώσει δεκαετή ομόλογα συνολικού ποσού 500 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα είναι χωρίς ασφάλεια και θα λήγουν το 2031, ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς και τη ζήτηση.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν θα χρησιμοποιηθούν για την χρηματοδότηση συνεχιζόμενων επενδυτικών έργων ανάπτυξης της ΔΕΗ και των θυγατρικών της, καθώς και για την κάλυψη εξόδων και αμοιβών που σχετίζονται με την προσφορά, σύμφωνα με ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η ΔΕΗ σκοπεύει επίσης να κατατάξει τα ομόλογα στον επίσημο κατάλογο του Euronext Dublin και να τα επιτρέψει για διαπραγμάτευση στην Global Exchange Market ή σε άλλη κατάλληλη χρηματιστηριακή αγορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Citigroup Global Markets Europe AG, η Goldman Sachs Bank Europe SE και η HSBC Continental Europe θα αναλάβουν ρόλο Συντονιστών και στις φυσικές τοποθετήσεις, ενώ οι BNP PARIBAS, Deutsche Bank Aktiengesellschaft, Nomura Financial Products Europe GmbH, Société Générale, Alpha Bank S.A., Eurobank S.A., Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας S.A., Optima Bank S.A., Πειραιώς Bank S.A., Ambrosia Capital Hellas Single Member S.A., AXIA Ventures Group Limited και Euroxx Securities S.A. θα ενεργούν ως Κοινές Βιβλιοθήκες που σχετίζονται με την προσφορά.

Η παρουσίαση για τους επενδυτές αναμένεται να ξεκινήσει στις 21 Οκτωβρίου 2024.

Πηγή: naftemporiki.gr