Δημοψηφισματική διαδικασία αλλαγής προμηθευτών ενέργειας μέσω Gov.gr Wallet

Σύμφωνα με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, η δυνατότητα αλλαγής πάροχου ενέργειας με τη συναίνεση των πολιτών μέσω του Gov.gr Wallet είναι έτοιμη να εφαρμοστεί τις επόμενες ημέρες. Ο υπουργός συμμετείχε σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ελληνο-Ισπανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, όπου συζήτησε και απάντησε σε ερωτήσεις από επαγγελματίες και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας, του τουρισμού και της τραπεζικής στην Ελλάδα και την Ισπανία.

Ο Παπαστεργίου ανέφερε ότι “η συναίνεση είναι έτοιμη και σύντομα θα την παρουσιάσουμε, ο πάροχος θα στείλει απλά ένα μήνυμα στον πολίτη”. Τόνισε μάλιστα ότι το 2025 θα είναι μία εξαιρετική χρονιά, καθώς πολλές από τις πρωτοβουλίες του υπουργείου έχουν ήδη ξεκινήσει και νέες ευκαιρίες προκύπτουν τόσο στον τομέα της ενέργειας όσο και στον τομέα της τεχνολογίας.

Ο Υπουργός σχολίασε, επιπλέον, τη σημασία της συμμετοχής της Ισπανίας στο πρόγραμμα μικροδορυφόρων. Οι δύο χώρες βρίσκονται σε στρατηγικές θέσεις στον κόσμο, προσφέροντας σημαντικές δυνατότητες συνεργασίας για την “πράσινη ανάπτυξη” και την οικοδόμηση υποδομών τεχνητής νοημοσύνης. “Θα ενσωματώσουμε τον ευρωπαϊκό κανονισμό για τη διακυβέρνηση δεδομένων το επόμενο μήνα”, υπογράμμισε, κάτι που θα ανοίξει επιχειρηματικές και ερευνητικές ευκαιρίες.

Παράλληλα, ο Παπαστεργίου επισήμανε την ανάγκη συνεργασίας για την καταπολέμηση της “μεγάλης πρόκλησης της απάτης”, επισημαίνοντας τη σημασία της ασφάλειας στο πλαίσιο του NIS2. Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη καθαρισμού όλων των μητρώων για να μπορούν να συνεργάζονται αποτελεσματικά, παρέχοντας πιο αποδοτικές υπηρεσίες στους πολίτες και μειώνοντας τη γραφειοκρατία.

Αναφορικά με τον τουρισμό, ο υπουργός ανέφερε την τεχνητή νοημοσύνη mAI Greece, η οποία φέρνει την Ελλάδα πιο κοντά στους επισκέπτες της, καθώς και το myCoast. “Ενδιαφερόμαστε για την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό”, προσέθεσε, τονίζοντας τη σημασία της καταπολέμησης της παραπληροφόρησης και των ψευδών ειδήσεων, προκειμένου να διαφυλαχτεί η φήμη της χώρας.

Πηγή: naftemporiki.gr