Επαγγελματίες της Βιομηχανίας Φιλοξενίας Αναδεικνύουν Σημαντικά Θέματα στην Πρωθυπουργό κατά την Εκδήλωση Επανασχεδιασμού του Τουρισμού στην Ελλάδα

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 15 και 16 Οκτωβρίου, οι επαγγελματίες της τουριστικής βιομηχανίας αναμένεται να απευθύνουν παράπονα στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Επανεξετάζοντας τον Τουρισμό στην Ελλάδα». Οι διοργανωτές έχουν τονίσει ότι σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενίσχυση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης στη χώρα.

Αντιπρόσωποι της βιομηχανίας δήλωσαν στην “Ναυτεμπορική” ότι οι πρόσφατες κυβερνητικές αποφάσεις κινδυνεύουν να καταστήσουν το ελληνικό τουριστικό προϊόν ανταγωνιστικό στην διεθνή αγορά, ενώ ταυτόχρονα οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις μπορεί να φτάσουν στα όρια της βιωσιμότητας. Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κρήτης, Εμμανουήλ Τσακαλάκης, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να αγνοεί την ανάγκη λήψης τολμηρών μέτρων για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, τη στιγμή που τα ελληνικά ξενοδοχεία συμβάλλουν 10,5 δισεκατομμύρια ευρώ στο ΑΕΠ της χώρας, ενώ οι βραχυχρόνιες μισθώσεις δεν ξεπερνούν τα 900 εκατομμύρια ευρώ.

Επιπλέον, οι εκπρόσωποι της βιομηχανίας τόνισαν ότι η πρόσφατη θετική πορεία του τουρισμού δεν πρέπει να προκαλεί εφησυχασμό και ότι η θετική δυναμική του ελληνικού τουρισμού πρέπει να διατηρηθεί με συνεπή και στρατηγική προσέγγιση.

Πηγή: naftemporiki.gr