Επιτυχής Έγκριση Αυξημένου Μετοχικού Κεφαλαίου από την Attica Bank

Η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Attica Bank ενέκρινε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, που ανέρχεται συνολικά σε 735 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτήν την αύξηση, 672,1 εκατομμύρια ευρώ θα προέλθουν από τους παλιούς μετόχους μέσω πληρωμής μετρητών και την άσκηση warrants αξίας 62,9 εκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο της Συμφωνίας Μετόχων μεταξύ του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της Thrivest Holding LTD, όπως έχει επικυρωθεί από το Κοινοβούλιο.

Ο στόχος της τράπεζας είναι η ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου έως το τέλος Οκτωβρίου και η έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών από τα warrants τον Νοέμβριο. Επίσης, η συνέλευση ενέκρινε ένα reverse split, με αποτέλεσμα οι 53 εκατομμύρια μετοχές να γίνουν 530.000, αυξάνοντας την ονομαστική αξία των κοινών μετοχών από 0,05 ευρώ σε 5,00 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα θα μειωθεί ο συνολικός αριθμός των κοινών μετοχών της τράπεζας, συνδυάζοντας εκατό μετοχές σε μία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Bank, Ελένη Βρεττού, τόνισε ότι “όλοι οι υφιστάμενοι μέτοχοι της τράπεζας θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν ενεργά στην νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Βάσει της Συμφωνίας Μετόχων, έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε απαραίτητη κεφαλαιακή ενίσχυση με σιγουριά κάλυψης, διασφαλίζοντας ότι το νέο επιχειρησιακό σχέδιο θα εφαρμοστεί πλήρως.”

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Attica Bank, Γιάννης Ζωγραφάκης, δήλωσε στους μετόχους ότι “η νομική συγχώνευση της Attica Bank με την Pancreta έχει ολοκληρωθεί και ομάδες από τις δύο τράπεζες εργάζονται εντατικά για τη λειτουργική συγχώνευση. Για να δημιουργήσουμε την νέα, ενωμένη και ισχυρή τράπεζα που όλοι επιθυμούμε, είναι απαραίτητη η προτεινόμενη αύξηση κεφαλαίου των 735 εκατομμυρίων ευρώ.”

Μέχρι το τέλος του έτους, η τράπεζα θα επιδιώξει την ολοκλήρωση της διαγραφής των Μη Εξυπηρετούμενων Εκθέσεων (NPEs) μέσω του προγράμματος “Hercules III”, ώστε να είναι πλήρως ανακεφαλαιοποιημένη και υγιής μέχρι το τέλος του 2024.

Πηγή: naftemporiki.gr