Η Υποστήριξη της Eurobank στην Ανάπτυξη της Οικονομίας της Κρήτης

Η διοίκηση της Eurobank πραγματοποιεί περιοδεία στην Κρήτη από τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου έως την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024, αναδεικνύοντας την εμπιστοσύνη της τράπεζας στις προοπτικές της κρητικής οικονομίας καθώς και τη δέσμευσή της για μακροχρόνια υποστήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Κρήτη αποτελεί “ισχυρή επιχειρηματική προτεραιότητα” για την Eurobank, η οποία αναγνωρίζει τη δυναμική της οικονομίας του νησιού στους παραδοσιακούς τομείς, ως διεθνής τουριστικός προορισμός, αλλά και ως περιοχή παραγωγής υψηλής αξίας αγροτικών και βιομηχανικών προϊόντων. Αυτά τα προϊόντα συνθέτουν ένα από τα πιο ολοκληρωμένα αναπτυξιακά οικοσυστήματα της Ελλάδας.

Η τοπική οικονομία της Κρήτης κάνει επίσης δυναμικές επενδύσεις σε νέους τομείς, όπως οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η ακαδημαϊκή έρευνα και καινοτομία, καθώς και οι νέες τεχνολογίες. Αξιοσημείωτο είναι ότι το νησί προγραμματίζει και αναπτύσσει μεγάλα έργα υποδομής που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του πληθυσμού και να μετασχηματίσουν προοδευτικά την Κρήτη σε κομβικό σημείο για την πράσινη ενέργεια, τα δεδομένα και τα αγαθά.

Στο πλαίσιο αυτό, η Eurobank, ως αναπτυξιακή τράπεζα, συμμετέχει ενεργά στη χρηματοδότηση τομέων που μπορούν να υποστηρίξουν τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού παραγωγικού μοντέλου. Έχει ήδη συμμετάσχει σε σημαντικές επενδύσεις, όπως στον Βόρειο Οδικό Άξονα της Κρήτης και στην Ηλεκτρική Διασύνδεση Κρήτης – Αττικής, ενώ στηρίζει έμπρακτα τις επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα μέσω συμμετοχής σε επενδύσεις ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και ομίλων.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, η Eurobank έχει χορηγήσει 800 εκατομμύρια ευρώ σε επιχειρήσεις στην Κρήτη για να υλοποιήσουν τα αναπτυξιακά τους σχέδια.

Πηγή: naftemporiki.gr