METLEN Energy and Metals Plans London Stock Exchange Listing and Discusses Energy Market Challenges

METLEN Energy & Metals σχεδιάζει να υποβάλει αίτηση για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου μέχρι το τέλος του έτους, με την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας να αναμένεται περίπου μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2025, σύμφωνα με τον πρόεδρο και CEO της εταιρείας, Ευάγγελο Μυτιληναίο.

Αναφερόμενος στις τιμές ενέργειας, τόνισε ότι παραμένουν υψηλές για περισσότερα από τρία χρόνια στην Ευρώπη, εξηγώντας ότι ο κύριος λόγος είναι η τιμή του φυσικού αερίου, η οποία έχει σχεδόν τριπλασιαστεί σε σχέση με το 2021. Υπογράμμισε ότι το ζήτημα είναι μάλλον περίπλοκο, καθώς υπάρχει άφθονη ενέργεια από Ανανεώσιμες Πηγές (ΑΠΕ), αλλά χωρίς τις αναγκαίες επενδύσεις στα δίκτυα, γεγονός που πιέζει τον ανταγωνισμό σε σχέση με τις ΗΠΑ και την Κίνα.

Σχολιάζοντας την πρόσφατη Έκθεση Ντράγκι για την ενέργεια, εξέφρασε ότι οι προτάσεις είναι φιλόδοξες για την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο, ωστόσο η ΕΕ δεν είναι ακόμη έτοιμη να εφαρμόσει τέτοιες μέτρα, καθώς δεν έχει προχωρήσει αρκετά σε μια πολιτική ένωση. Συνεπώς, προτάσεις όπως αυτές του Ντράγκι είναι μη εφικτές ή θα απαιτήσουν αρκετά χρόνια για να υλοποιηθούν, και δήλωσε ότι θεωρεί το σχέδιο Ντράγκι συνολικά “πολύ φιλόδοξο” και δεν είναι πολύ αισιόδοξος για την εφαρμογή του.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης της εταιρείας, επισήμανε ότι η METLEN έχει ήδη διπλασιάσει το μέγεθός της τα τελευταία χρόνια, κυρίως μέσω οργανικής ανάπτυξης κατά τη διάρκεια 20 ετών, και σκοπεύει να συνεχίσει αυτή την πορεία και στο μέλλον, τόσο μέσω οργανικής ανάπτυξης όσο και μέσω εξαγορών. Η εταιρεία είναι πλήρως υγιής και εξετάζει ευκαιρίες ανάπτυξης στην Ευρώπη, προσέθεσε ο Μυτιληναίος.

Πηγή: naftemporiki.gr