Βελτιωμένες Προοπτικές Ανάπτυξης για την Εταιρεία AS Παρά τις Προκλήσεις της Αγοράς

Η αρχή του 2024 δεν ήταν τόσο θετική για την AS Company, καθώς η κόπωση των καταναλωτών και η υψηλή πληθωριστική πίεση οδήγησαν σε μείωση του τζίρου κατά 3,2% (11,5 εκατομμύρια ευρώ από 11,9 εκατομμύρια ευρώ) και σε πτώση του καθαρού κέρδους κατά 8,3% (1,5 εκατομμύρια ευρώ έναντι 1,6 εκατομμυρίων ευρώ). Ωστόσο, η εταιρεία του Ευστράτιου Ανδρεάδη, που δραστηριοποιείται στην αγορά παιχνιδιών από το 1990, ελπίζει σε καλύτερες μέρες μπροστά της. Παρά τις προκλήσεις και την στασιμότητα των πρώτων μηνών του έτους, ο Ανδρεάδης δεν έχει χάσει την αισιοδοξία του για το μέλλον, στοχεύοντας σε σημαντική οργανική ανάπτυξη κυρίως στην Ελλάδα και τη Ρουμανία, όπου σε συνεργασία με τη Jumbo αναμένει αυξημένα κέρδη λόγω των σταθερών υψηλών ρυθμών ανάπτυξης.

Η AS Company επεκτείνεται και στον τομέα των προϊόντων μωρών, με την απόκτηση των εμπορικών σημάτων Chicco, Boppy, Bebe Comfort και Safety First, τα οποία αναμένεται να αρχίσουν να αποδίδουν θετικά από το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Αυτό αναμένεται να οδηγήσει σε βελτίωση περίπου 5% στην 12μηνη κερδοφορία. Επιπλέον, ο πρόεδρος και βασικός μέτοχος της εταιρείας έχει υποδείξει την πιθανότητα νέας απόκτησης τους επόμενους μήνες, ενώ η προσοχή έχει στραφεί και στα παιχνίδια για ενήλικες λόγω της χαμηλής γεννητικότητας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Οι στρατηγικές κινήσεις του Ευστράτιου Ανδρεάδη αποσκοπούν στην περαιτέρω βελτίωση του περιθωρίου κέρδους με την προσφορά προϊόντων υψηλότερης προστιθέμενης αξίας και στην αύξηση του τζίρου στους 50 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε πέντε χρόνια (28,7 εκατομμύρια ευρώ το 2023). Παράλληλα, η διοίκηση συνεχίζει να διαφοροποιεί το χαρτοφυλάκιο της, επενδύοντας σε τουριστικά ακίνητα κυρίως στην Κρήτη, την ώρα που η εταιρεία διατηρεί μηδενικά τραπεζικά δάνεια, υψηλές ταμειακές ροές και ικανοποιητικές αποδόσεις μερίσματος (πάνω από 4%).

Οι θετικές προοπτικές της AS Company είναι εμφανείς και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όπου η μετοχή έχει σημειώσει άνοδο 15% σε 9 μήνες και 23% σε 12 μήνες, ενώ είναι 10% χαμηλότερα από τα 17χρονα υψηλά στα 3,1 ευρώ. Η τρέχουσα αποτίμηση των 36 εκατομμυρίων ευρώ θεωρείται «φτηνή», καθώς ο λόγος P/E ανέρχεται σε 8x ενώ ο λόγος P/BV είναι κάτω του 1x.

Πηγή: naftemporiki.gr