Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου από την Cenergy Holdings έως 200 εκατομμύρια ευρώ

Η Cenergy Holdings ανακοίνωσε την πρόθεση της να προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου. Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει την έκδοση νέων κοινών μετοχών συνολικής αξίας έως και 200 εκατ. ευρώ, με κατάργηση των νόμιμων δικαιωμάτων προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων. Η αύξηση θα γίνει με εφαρμογή προνομιακής κατανομής προς υφιστάμενους μετόχους μειοψηφίας, εφόσον εγκριθεί το ενημερωτικό δελτίο που σχετίζεται με τη συναλλαγή.

Η εισηγμένη εταιρεία σχεδιάζει να προσφέρει τις νέες μετοχές μέσω δημόσιας προσφοράς στην Ελλάδα και το Βέλγιο, καθώς και μέσω ιδιωτικών τοποθετήσεων σε επιλεγμένους θεσμικούς επενδυτές. Αναμένονται συγκεκριμένες κατανομές όσον αφορά τις μετοχές: 80% προοριζόμενο για θεσμικούς επενδυτές και 20% για ιδιώτες επενδυτές, με τουλάχιστον 10% αυτών να απευθύνεται σε ιδιώτες από το Βέλγιο.

Τα έσοδα από την αύξηση κεφαλαίου θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για τη χρηματοδότηση της πρώτης φάσης κατασκευής μονάδας παραγωγής καλωδίων στην Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, καθώς και για άλλους γενικούς εταιρικούς σκοπούς και βελτιώσεις των υφιστάμενων εγκαταστάσεων στην Ελλάδα.

Η λήξη της προσφοράς αναμένεται γύρω στα μέσα Οκτωβρίου, υπό την προϋπόθεση ότι οι συνθήκες της αγοράς θα είναι ευνοϊκές. Η Goldman Sachs International είναι ο αποκλειστικός γενικός συντονιστής της προσφοράς, με τη συμμετοχή επίσης της Alpha Bank και της HSBC Continental Europe ως συνδιοργανωτές.

Επιπλέον, η ανώτατη τιμή καθορίστηκε στα 9,86 ευρώ ανά νέα μετοχή, με όσες συναλλαγές πραγματοποιούνται εκτός Ηνωμένων Πολιτειών να διεξάγονται βάσει του Νόμου περί Κινητών Αξιών των ΗΠΑ.

Πηγή: naftemporiki.gr