Αλλαγή πορείας για τον Αριστοτέλη Νινιό και τη Euroxx στην χρηματιστηριακή αγορά

Πρόκειται για ένα από τα πιο εξειδικευμένα στελέχη στον τομέα της χρηματιστηριακής αγοράς. Ο Αριστοτέλης Νινιός, συνιδρυτής και αντιπρόεδρος της Euroxx, μετρά 30 χρόνια παρουσίας στις αγορές της Σοφοκλέους και της Λεωφόρου Αθηνών. Ωστόσο, πρόσφατα αποφάσισε να αποχωρήσει, ρευστοποιώντας το σύνολο του ποσοστού του στη μοναδική εισηγμένη χρηματιστηριακή εταιρία, φθάνοντας σε μηδενική συμμετοχή.

Μέχρι πριν από δύο εβδομάδες, ο Νινιός κατείχε το 8,34% του μετοχικού κεφαλαίου της Euroxx. Πλέον, έχοντας πωλήσει το σύνολο των μετοχών του έναντι 4,7 εκατ. ευρώ, έχει στην κατοχή του μόνο μία συμβολική μετοχή της εταιρείας. Πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι αυτή η κίνηση συνδέεται με την επιθυμία του να αλλάξει επαγγελματική κατεύθυνση, αφήνοντας πίσω του τον κόσμο των μετοχών και των άλλων επενδυτικών προϊόντων.

Η μετάβαση του Νινιού δεν αναμένεται να είναι άμεση, αφού προς το παρόν θα εξακολουθήσει να κρατά τη θέση του ως αντιπρόεδρος της Euroxx. Η επαγγελματική του πορεία είναι συνυφασμένη με την ιστορία της Euroxx που ιδρύθηκε το 1993. Η εταιρεία είναι εισηγμένη στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών από το 2008 και φέρει την αποτίμηση των 62 εκατ. ευρώ. Στο πρώτο εξάμηνο του 2024, ο κύκλος εργασιών της ανήλθε σε 14,7 εκατ. ευρώ με καθαρή κερδοφορία 1,1 εκατ. ευρώ και ίδια κεφάλαια που ξεπερνούν τα 11 εκατ. ευρώ.

Πηγή: naftemporiki.gr