Αναβάθμιση αεροδρομίων με περιοδική αναστολή λειτουργίας στη Σάμο

Η Fraport Greece προχωρά στην τρίτη φάση αναβάθμισης 9 από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι εργασίες περιλαμβάνουν εκτενείς επεμβάσεις στις πλευρικές ζώνες ασφαλείας των διαδρόμων, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας. Αν και η αναστολή λειτουργίας των διαδρόμων πιθανόν να προκαλέσει προκλήσεις στη μετακίνηση των τοπικών κοινοτήτων, είναι απαραίτητη λόγω του μεγέθους και της πολυπλοκότητας των έργων.

Η Fraport Greece ανακοίνωσε τις ημερομηνίες κατά τις οποίες θα διακοπούν προσωρινά όλες οι εμπορικές και ιδιωτικές πτήσεις. Ωστόσο, ελικόπτερα μπορούν να εκτελούν πτήσεις επείγοντος χαρακτήρα, όπως αεροδιακομιδές και πτήσεις διάσωσης, εφόσον απαιτηθεί. Όλες οι υπηρεσίες στα αεροδρόμια θα παραμείνουν σε λειτουργία για το κοινό κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τα έργα αυτά συνδέονται με τη Σύμβαση Παραχώρησης και χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, δείχνοντας τον προσανατολισμό της εταιρείας στη βιωσιμότητα και την κοινωνική υπευθυνότητα. Όπως επισημαίνει η Fraport Greece, οι παρεμβάσεις σχεδιάζονται με σεβασμό προς τους τόπους που επηρεάζονται.

«Τα συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα αποτελούν τη μικρότερη δυνατή περίοδο που μπορεί να ανασταλεί η λειτουργία τους», τονίζει η εταιρεία. Η αναγκαία αυτή διακοπή προδιαγράφει μια εποχή αναδιοργάνωσης για τα εναέρια δίκτυα, με στόχο τη βελτίωση των υποδομών και των υπηρεσιών.

Πηγή: naftemporiki.gr