Ανοδική Πορεία και Επικείμενη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου στην Attica Bank

Σημαντική άνοδος παρατηρείται στη μετοχή της Attica Bank στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς οι επενδυτές ετοιμάζονται για την επερχόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ). Στις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις, η μετοχή έχει κερδίσει τουλάχιστον 77%, μειώνοντας τις συνολικές απώλειες του 2024 στο -75%.

Η μετοχή του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος παρουσίασε περιοδική αύξηση, με ταχυτάτη εξέλιξη, καταγράφοντας limit up και στις δύο προηγούμενες ημέρες. Σήμερα η τιμή της εκτοξεύθηκε στα 2,8 ευρώ, με στιγμιαία άνοδο μέχρι τα 3,4 ευρώ, το υψηλότερο σημείο της ημέρας. Ο τζίρος ήταν επίσης υψηλός, με 173.683 τεμάχια να ανταλλάσσονται, συνολικής αξίας 556.268 ευρώ.

Η διαδικασία της ΑΜΚ αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις αρχές Δεκεμβρίου και ξεκινά την Τετάρτη (16/10), με την αναστολή της διαπραγμάτευσης της μετοχής για την υλοποίηση του reverse split (100 παλαιές μετοχές προς 1 νέα). Στις 21 Οκτωβρίου αναμένεται η έναρξη της διαπραγμάτευσης και άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης, καθώς και η περίοδος προσφοράς για τα warrants. Μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ στις 4 Νοεμβρίου, θα ακολουθήσει η περίοδος ενάσκησης των warrants έως τις 28 Νοεμβρίου, με τη νέα διαπραγμάτευση των μετοχών να γίνεται στις 4 Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται ότι μετά την ολοκλήρωση της αύξησης, η Attica Bank πρόκειται να μετατραπεί σε μια ουσιαστικά «νέα τράπεζα», με την Thrivest των Εξάρχου, Μπάκου και Καϋμενάκη να κατέχει τα ποσοστά από 50% έως 58%. Έτσι, το ποσοστό του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) θα μειωθεί στο 35%, από 72,5% που είναι σήμερα.

Πηγή: naftemporiki.gr