Αντιδράσεις από τον επιχειρηματικό κόσμο της Σάμου για το κλείσιμο του αεροδρομίου λόγω έργων

Η απόφαση της Fraport να κλείσει το αεροδρόμιο “Αρίσταρχος ο Σάμιος” για 20 ημέρες, από 5 έως 25 Νοεμβρίου 2024, έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια μεταξύ της επιχειρηματικής κοινότητας της Σάμου, της δημοτικής αρχής, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και άλλων φορέων. Το κλείσιμο του αεροδρομίου οφείλεται σε εργολαβίες που θα γίνουν περιμετρικά και όχι στην αφετηρία του διαδρόμου προσγείωσης, γεγονός που αυξάνει την αγανάκτηση των πολιτών.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου, Γιώργος Κυριαζής, και ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Ελισσαίος Μαυρατζώτης, έχουν αποστείλει επιστολές προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, οι οποίες κοινοποιούνται και σε άλλους θεσμικούς παράγοντες, όπως ο βουλευτής Σάμου Χριστόδουλος Στεφανάδης και ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης.

Στην επιστολή τονίζεται πως η Σάμος θα βιώσει σοβαρά προβλήματα στη διασύνδεσή της με την υπόλοιπη χώρα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, καθώς οι προσβάσεις μέσω συμβατικών πλοίων είναι περιορισμένες, μόλις τρεις φορές την εβδομάδα, με 12 ώρες ταξίδι. Ο Νοέμβριος είναι, επιπλέον, μήνας με αρκετά ανεκτέλεστα δρομολόγια λόγω καιρικών συνθηκών, κάτι που καθιστά την κατάσταση ακόμα πιο επιβαρυντική.

Η επιστολή καταλήγει με μια προειδοποίηση προς τον υπουργό, όπου εκφράζεται η ανησυχία ότι το κλείσιμο του αεροδρομίου δεν έχει προηγούμενο από τη λειτουργία του το 1963. Οι φορείς του νησιού επισημαίνουν τη δυνατότητα σύγχρονων τεχνικών και τεχνογνωσίας που θα μπορούσαν να αποτρέψουν αυτή την παρέμβαση. Τονίζεται πως αν η απόφαση δεν ανακληθεί ή δεν τροποποιηθεί, θα υπάρξουν οργανωμένες ενέργειες διαμαρτυρίας από το Επιμελητήριο και τους υπόλοιπους θεσμικούς φορείς.

Πηγή: naftemporiki.gr