Cenergy Holdings στοχεύει σε ανάπτυξη μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και επενδύσεων στην ενεργειακή υποδομή

Καθοριστικής σημασίας αναμένεται να είναι η επερχόμενη περίοδος για τη Cenergy Holdings, η οποία έχει θέσει φιλόδοξους στόχους στη διεθνή αγορά ενέργειας, ώστε να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες απαιτήσεις για ενεργειακή υποδομή. Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση, η εταιρεία πλησιάζει στην ολοκλήρωση μιας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 200 εκατ. ευρώ. Οι πόροι που θα συγκεντρωθούν από αυτήν την αύξηση έχουν κύριο σκοπό τη χρηματοδότηση της αρχικής φάσης μιας μονάδας παραγωγής καλωδίων, που προγραμματίζεται να κατασκευαστεί στη Βαλτιμόρη, Μέριλαντ, Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και για άλλους γενικούς εταιρικούς σκοπούς.

Η Cenergy Holdings επισημαίνει ότι η παγκόσμια αγορά καλωδίων ρεύματος αναμένεται να φτάσει τα 100 δισ. δολάρια έως το 2030, με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 7% κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και 3% από το 2030 έως το 2050. Οι διοικητικοί παράγοντες της εταιρείας τονίζουν ότι οι αυξανόμενες ανάγκες για ηλεκτρική ενέργεια θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη ζήτηση για καλώδια ρεύματος, ιδιαίτερα με την αναμενόμενη αύξηση της παγκόσμιας υπεράκτιας αιολικής δυναμικότητας, που προβλέπεται ότι θα αυξηθεί περίπου πέντε φορές μέχρι το 2030.

Η προσφορά των νέων μετοχών αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα, με την ολοκλήρωση της παράδοσής τους στα μέσα Οκτωβρίου, ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς. Σημειώνεται ότι η αύξηση του κεφαλαίου γίνεται με κατάργηση των νόμιμων δικαιωμάτων προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων και θα γίνει προνομιακή κατανομή σε υφιστάμενους μετόχους μειοψηφίας. Η μέγιστη τιμή διάθεσης των νέων μετοχών έχει οριστεί στα 9,86 ευρώ ανά μετοχή.

Η στρατηγική του Ομίλου βρίσκεται σε πλήρη ευθυγράμμιση με την προσήλωση στη δημιουργία αξίας και στην ανάπτυξη των εξαγωγών, με στόχο την εξυπηρέτηση της αναδυόμενης αγοράς σε ενεργειακές υποδομές. Η Cenergy Holdings εκτιμά ότι διαθέτει την τεχνολογία και την εμπειρία που απαιτούνται για να αξιοποιήσει τις σημαντικές ευκαιρίες που προσφέρει η αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία παρουσιάζει αναπτυξιακές τάσεις μονίμως αυξανόμενες.

Η κατανομή των νέων μετοχών θα γίνει κατά 80% σε θεσμικούς επενδυτές που θα συμμετάσχουν στη θεσμική προσφορά και κατά 20% σε ιδιώτες ή/και ειδικούς επενδυτές. Η Goldman Sachs International έχει οριστεί ως αποκλειστικός γενικός συντονιστής και συνδιοργανωτής της προσφοράς, ενώ άλλες τράπεζες όπως η Alpha Bank και η HSBC Continental Europe συμμετέχουν ως συνδιοργανωτές και επικεφαλής συνδιαχειριστές της διαπραγμάτευσης.

Πηγή: naftemporiki.gr