ΔΕΗ Έκδοση Ομολογιακού Δανείου για Χρηματοδότηση Έργων και Επιχειρησιακή Ανάπτυξη

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προχωρήσει σε έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 500 εκατ. ευρώ, το οποίο θα λήξει το 2031. Οι πόροι που θα προκύψουν από αυτήν την προσφορά θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση έργων κεφαλαιακών δαπανών της επιχείρησης και των θυγατρικών της, αλλά και για την κάλυψη των σχετικών εξόδων της προσφοράς.

Η ΔΕΗ σχεδιάζει να εισάγει τις ομολογίες στο χρηματιστήριο Euronext του Δουβλίνο, με στόχο τη διαπραγμάτευσή τους στη διεθνή χρηματιστηριακή αγορά ή σε κάποιον άλλο κατάλληλο τόπο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΗ, η επιχείρηση θα προσφέρει μη εξασφαλισμένες ομολογίες πρώτης τάξης, με την έκδοση να εξαρτάται από τις συνθήκες και τη ζήτηση στην αγορά. Παράλληλα, δεν υπάρχει εγγύηση ότι η προσφορά θα ολοκληρωθεί ή ότι θα επιτευχθεί το προαναφερθέν ύψος.

Στο πλαίσιο της προσφοράς, η Citigroup Global Markets Europe AG, η Goldman Sachs Bank Europe SE και η HSBC Continental Europe θα λειτουργήσουν ως από κοινού Διεθνείς Συντονιστές και Κύριοι Διαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών. Επιπλέον, οι BNP PARIBAS, Deutsche Bank Aktiengesellschaft, Nomura Financial Products Europe GmbH και Société Générale, καθώς και ελληνικές τράπεζες, θα αναλάβουν ρόλο Συνδιαχειριστών του Βιβλίου Προσφορών.

Η ΔΕΗ, η οποία αποτελεί κορυφαία εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, παρέχει υπηρεσίες ηλεκτροδότησης σε περίπου 5,6 εκατομμύρια πελάτες στην Ελλάδα και κατέχει το 51% του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα. Στη Ρουμανία, η ΔΕΗ είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής ενέργειας και διαχειριστής δικτύου διανομής, εξυπηρετώντας γύρω στους 3,2 εκατομμύρια πελάτες.

Το roadshow της προσφοράς αναμένεται να ξεκινήσει στις 21 Οκτωβρίου 2024.

Πηγή: naftemporiki.gr