Ενδιαφέρον για την ανάπτυξη σύγχρονου εμπορευματικού κέντρου στη δυτική Θεσσαλονίκη

Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη ενός Επιχειρηματικού Πάρκου και ενός σύγχρονου εμπορευματικού κέντρου συνδυασμένων μεταφορών στο πρώην Στρατόπεδο Γκόνου στη δυτική Θεσσαλονίκη, τόσο από εγχώριους όσο και από διεθνείς ενδιαφερόμενους. Αυτό το ενδιαφέρον έχει οδηγήσει στην απόφαση για παράταση της προθεσμίας του διαγωνισμού που ανακοίνωσε η ΓΑΙΑΟΣΕ, ο οποίος αρχικά θα έληγε χθες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των ΤΑΙΠΕΔ και ΓΑΙΑΟΣΕ, οι ενδιαφερόμενοι έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν ερωτήσεις ή να ζητούν συμπληρωματικές πληροφορίες σχετικά με τον Διαγωνισμό, έως τις 01.11.2024, μέσω της πλατφόρμας του ΕΣΗΔΗΣ. Οι φάκελοι εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2024 και ώρα 14:00. Ακολούθως, η Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού θα διενεργήσει ηλεκτρονική αποσφράγιση των φακέλων την 18.11.2024 και ώρα 11:00.

Η ΓΑΙΑΟΣΕ έχει αναθέσει τη διαχείριση του διαγωνισμού στη Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ. Προβλέπεται ότι η διάρκεια της Σύμβασης Παραχώρησης θα είναι τουλάχιστον τριάντα έτη και ο προϋπολογισμός της ανάπτυξης εκτιμάται γύρω στα 260 εκατ. ευρώ. Οι λεπτομέρειες σχετικά με την ακριβή διάρκεια της παραχώρησης και τις πιθανές παρατάσεις θα καθοριστούν κατά την ολοκλήρωση του ανταγωνιστικού διαλόγου.

Η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ έχει ολοκληρώσει τις αναγκαίες προκαταρκτικές ενέργειες ωρίμανσης του ακινήτου, περιλαμβάνοντας τεχνικές και εμπορικές διερευνήσεις εναλλακτικών εργαλείων ανάπτυξης για να διασφαλιστεί η ελκυστικότητα του έργου και των κατευθύνσεων χωρικής οργάνωσης. Η διαγωνιστική διαδικασία θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις: η πρώτη θα αφορά την προεπιλογή υποψηφίων με βάση κριτήρια τεχνικής και χρηματοοικονομικής ικανότητας, ενώ η δεύτερη θα ολοκληρώνεται με ανταγωνιστικό διάλογο με τους προεπιλεγέντες και την υποβολή δεσμευτικών οικονομικών προσφορών.

Πηγή: naftemporiki.gr