Επένδυση του Uni.Fund στην EVO HUMAN PERFORMANCE στην Αγορά της Ψηφιακής Υγείας

Το Uni.Fund επενδύει στον τομέα της ψηφιακής υγείας, προσθέτοντας στο χαρτοφυλάκιο του τη νεοφυή εταιρεία EVO HUMAN PERFORMANCE, η οποία μπλέκεται στη δημιουργία λογισμικού και ψηφιακής υγείας. Αυτή είναι η πρώτη εταιρεία Εμβιομηχανικής που μελετά την ανθρώπινη κατασκευή μέσω της Μηχανικής, προσδιορίζοντας αριθμητικά παραμέτρους που σχετίζονται με την απόδοση των αθλητών.

Το βασικό προϊόν της EVO HUMAN PERFORMANCE, γνωστό ως ARTEMYS, προσφέρει ένα ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης της απόδοσης, διαχείρισης φορτίου, μυοσκελετικής ανάλυσης και ψηφιακής ταυτότητας, αρχικά προοριζόμενο για επαγγελματίες αθλητές υψηλής καταπόνησης και κατόπιν για όποιον επιθυμεί να ανακαλύψει τον καλύτερο εαυτό του. Η εταιρεία επιδιώκει να δημιουργήσει μια κοινή γλώσσα για όλους όσοι εμπλέκονται στον τομέα των επαγγελματικών σπορ, στηριζόμενη σε ένα παγκόσμιο σύστημα αναφοράς (System International).

Σύμφωνα με την EVO HUMAN PERFORMANCE, το προϊόν τους έχει ήδη τραβήξει την προσοχή μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ και στοχεύει να καθιερωθεί ως το επόμενο golden standard. Η εταιρεία, μάλιστα, κατάφερε να καταταγεί στην 22η θέση στη λίστα με τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες startups στη Νότια Ευρώπη, δεσμευόμενη να προσφέρει υψηλής ακρίβειας τεχνολογικές λύσεις στην παγκόσμια αγορά, ξεκινώντας από την Ελλάδα.

Η επένδυση του Uni.Fund, που ανέρχεται στα 1,2 εκατ. ευρώ, θα χρησιμοποιηθεί για την επέκταση των δραστηριοτήτων της EVO HUMAN PERFORMANCE σε διεθνές επίπεδο και στην ανάπτυξη προηγμένων εργαλείων για τη βελτίωση της ανθρώπινης απόδοσης. Η Δρ. Σοφία Πομακίδου, CEO της εταιρείας, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς την ομάδα του Uni.Fund, τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας τους για την επίτευξη κοινού στόχου.

Από την πλευρά του, η Δώρα Τραχανά, Partner στο Uni.Fund, υπογράμμισε την πεποίθηση ότι η επένδυση στην EVO HUMAN PERFORMANCE είναι μια ευκαιρία για τη μεταφορά ερευνητικών αποτελεσμάτων στην εμπορική αγορά, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα τη δυναμική ανάπτυξη της εταιρείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το Uni.Fund, που δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2018, έχει στόχο την αξιολόγηση και χρηματοδότηση τεχνολογικών επιχειρήσεων, και λειτουργεί με προσανατολισμό καινοτομίας και μεταφοράς τεχνολογίας.

Πηγή: naftemporiki.gr