Εξελίξεις από την Unilever Hellas για την οργανωτική αναδιάρθρωση και την υποστήριξη των εργαζομένων

Η Unilever Hellas ανακοίνωσε την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εργαζομένων καθώς και το τοπικό Σωματείο Εργαζομένων, μετά από μια σειρά συναντήσεων που εστίασαν στην παραγωγικότητα. Η συμβολή του Σωματείου υπήρξε καθοριστική, με στόχο την πληρέστερη υποστήριξη των εργαζομένων που θα επηρεαστούν από τις αλλαγές στην οργανωτική δομή.

Η σημαντικότερη εξέλιξη αφορά την αποδοχή του αιτήματος του τοπικού Σωματείου για εφαρμογή προγράμματος ελεγχόμενης εθελούσιας εξόδου με αυξημένες αποζημιώσεις και διευρυμένες παροχές, το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι που θα επηρεαστούν θα διατηρήσουν για αρκετούς μήνες μια σειρά από εταιρικές παροχές, όπως ιατροφαρμακευτική κάλυψη, ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές συμβουλές, υπηρεσίες επανένταξης στην αγορά εργασίας και πρόσβαση στο Employee Assistance Program. Ιδιαίτερη μέριμνα θα υπάρχει και για αυτούς που είναι κοντά στη συνταξιοδότηση.

Με την εφαρμογή του νέου μοντέλου, το εκτιμώμενο πλήθος των θέσεων εργασίας που θα επηρεαστούν στην Ελλάδα ανέρχεται σε 75 και αφορά κυρίως σε ρόλους υπαλλήλων γραφείων. Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο του Ρέντη και στα κέντρα διανομής Ρέντη και Σχηματαρίου εξαιρούνται από αυτή τη διαδικασία. Στη νέα οργανωτική δομή, αναμένονται και νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες θα βοηθήσουν στην μείωση των επιπτώσεων της αναδιάρθρωσης, προσφέροντας ευκαιρίες εντός της εταιρείας.

Παράλληλα, η διαδικασία απόσχισης του κλάδου του Παγωτού είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί το Νοέμβριο του 2025, με τη δημιουργία επιπλέον θέσεων εργασίας μέσα από αυτή τη διαδικασία. Στο πλαίσιο των παγκόσμιων στόχων του Προγράμματος, επικεντρώνεται η δημιουργία μιας ενιαίας δομής ως One Unilever, με σκοπό την ενίσχυση της τεχνογνωσίας και της ανταγωνιστικότητας της εταιρείας, συμβάλλοντας στη μακροχρόνια ευημερία της.

Στην τοπική αγορά, η Ελλάδα θα ηγείται μιας ομάδας χωρών που περιλαμβάνει τη Κύπρο, την Αλβανία, τη Βόρεια Μακεδονία, το Κόσοβο, τη Βουλγαρία, την Κροατία, τη Σλοβενία, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, τη Λετονία, τη Λιθουανία και την Εσθονία.

Πηγή: naftemporiki.gr