Η Επιχειρηματική Στρατηγική της Μαριάννας Λάτση στην Αγορά των Κατασκευών και του Real Estate

Η Μαριάννα Λάτση έχει αναδείξει τη δραστηριοποίησή της στον επιχειρηματικό τομέα, με σημαντικές επενδύσεις που έχουν τραβήξει την προσοχή των αγορών. Η αρχή της επενδυτικής της πορείας στον τομέα των κατασκευών έγινε το 2021, όταν απέκτησε μερίδιο 7,59% στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ από την Reggeborgh, επενδύοντας 88 εκατ. ευρώ, με την τρέχουσα αξία της μετοχής να έχει αυξηθεί κατά 56%.

Την επόμενη χρονιά, το 2022, η δραστηριότητά της επεκτάθηκε στον τομέα του real estate με την αγορά του 5,35% των μετοχών της Dimand, επενδύοντας 15 εκατ. ευρώ. Επίσης, επένδυσε 8 εκατ. ευρώ για το 4,2% των μετοχών της Trade Estates. Ο κλάδος του real estate, αν και αντιμετωπίζει προκλήσεις λόγω του discount, διατηρεί τη δυνατότητα για μελλοντικές υπεραξίες καθώς τα επιτόκια δανεισμού αρχίζουν να μειώνονται.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Λάτση κατέχει και το 1/3 του οικογενειακού μετοχικού μεριδίου της Helleniq Energy, όπου η συμμετοχή της φτάνει το 40,4%. Αντιθέτως, το 2020, αποχώρησε από τη Lamda Development, πωλώντας το μερίδιο της, λόγω διαφωνιών με την οικογένεια σχετικά με την κατεύθυνση της εταιρείας. Αυτή η απόφαση της εξασφάλισε ρευστότητα για τις μεταγενέστερες επενδύσεις της.

Η τελευταία κίνησή της, η απόκτηση του 10% της Αττικής Οδού από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ενισχύει τη παρουσία της της στο Χρηματιστήριο Αθηνών και επιβεβαιώνει την στρατηγική της για ενεργό συμμετοχή σε πολυάριθμες εισηγμένες εταιρείες.
Πηγή: naftemporiki.gr