Η ΙΛΥΔΑ και η εντυπωσιακή της πορεία στην αγορά μετοχών

Ήδη από την ίδρυσή της πριν από 32 χρόνια, η ΙΛΥΔΑ έχει προχωρήσει σε σημαντικές εξελίξεις. Το 2004, η εταιρεία εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, εκμεταλλευόμενη το ευνοϊκό κλίμα της εποχής. Παρά τις προκλήσεις που αντιμετώπισε τα επόμενα χρόνια, συμπεριλαμβανομένης και της ανεπιτυχούς συνεργασίας με τον σταθμό ALTER, η ανάπτυξη του κλάδου των λογισμικών της προσέφερε σημαντικά οφέλη. Ο επικεφαλής της, Βασίλης Ανυφαντάκης, κατάφερε να ανακάμψει και να δημιουργήσει μια ισχυρή ανοδική πορεία για την εταιρεία του.

Η τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία της ΙΛΥΔΑ ξεπέρασε τα 2 ευρώ, οδηγώντας την κεφαλαιοποίηση της στην περιοχή των 18 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτή η αύξηση αναδεικνύει τις θετικές προοπτικές για το 2024 και πέρα. Ο φετινός χρηματιστηριακός όρος αύξησης κατά 50% αποτελεί ένδειξη του ευνόητου περιβάλλοντος στην αγορά.

Τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου φανέρωσαν την επιτυχημένη διοίκηση του Ανυφαντάκη, με EBITDA 1,6 εκατ. ευρώ, τζίρο 2,8 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 1,1 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αντίστοιχα αυξήσεις των 75%, 35% και 79%. Αξιοσημείωτο είναι ότι τα ίδια κεφάλαια έχουν αυξηθεί κατά 32%, σχεδόν χωρίς δανεισμό, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονται στα 1,9 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, η εταιρεία απολαμβάνει περιθώριο λειτουργικού κέρδους 57%, σε σύγκριση με 44% πέρυσι.

Ο Βασίλης Ανυφαντάκης, γεννημένος στο Ηράκλειο το 1960, συνεχίζει να στοχεύει σε συμβάσεις από διάφορους τομείς, όπως η εκπαίδευση και η υγεία, αξιοποιώντας τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης. Επιπλέον, η αποτίμηση της εταιρείας παραμένει ελκυστική, με τον δείκτη P/E να κυμαίνεται στο 10,8x, προσφέροντας αξία ειδικά σε σχέση με τους ανταγωνιστές της στην εγχώρια και ευρωπαϊκή αγορά.

Πηγή: naftemporiki.gr