Η Νέα Εποχή του Ελληνικού Φαρμακείου και η Μετάβαση στην Ψηφιακή Υγεία

Το φαρμακείο στην Ελλάδα διανύει μία νέα εποχή, αυτή του Pharmacy 4.0, όπου ο ρόλος του φαρμακοποιού επεκτείνεται. Σε αυτό το νέο περιβάλλον, οι ψηφιακές δεξιότητες συνδυάζονται με τις υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, απαιτώντας από τους φαρμακοποιούς συνεργασία με άλλους επαγγελματίες του τομέα υγείας για τη δημιουργία μίας ολιστικής εμπειρίας για τους ασθενείς.

Αυτή τη νέα πορεία θα αναλύσουν κορυφαία στελέχη της πολιτικής, επιχειρηματικής και ακαδημαϊκής κοινότητας στο 8ο Συνέδριο του Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ, με τίτλο “Pharmacy 4.0: Hub Ψηφιακής Υγείας & Πρωτοβάθμιας Φροντίδας”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2024 στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα, από τις 9:45 π.μ. έως τις 3 μ.μ.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν ηγετικές προσωπικότητες όπως οι υπουργοί Υγείας και άλλοι θεσμικοί εκπρόσωποι που θα μοιραστούν τις απόψεις τους για τα οφέλη της διεπιστημονικής συνεργασίας και την έννοια του φαρμακοποιού ως πλοηγού σε μια ψηφιακή εποχή. Ο Λέκτορας Σύγχρονης Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Alpen-Adria Universität της Αυστρίας, Θεοφάνης Τάσης, θα αναλύσει τις προκλήσεις που προκύπτουν από την επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης και πώς αυτή συνδυάζεται με την ανθρώπινη φύση.

Η θεματολογία του συνεδρίου, προσαρμοσμένη στις νέες τεχνολογίες, τα καινοτόμα φάρμακα και τις αυξανόμενες απαιτήσεις των πολιτών, συγκαταλέγεται σε αυτά που πρέπει να εξετάσει προσεκτικά το ελληνικό φαρμακείο. Ο Θανάσης Μουχτής, Γενικός Διευθυντής του Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ, τονίζει την αναγκαιότητα της ολιστικής προσέγγισης για τους πολίτες τόσο εντός του φαρμακείου όσο και στις υπόλοιπες δομές υγείας.

Στην αποκριτική παρουσίαση του συνεδρίου, ο Λάκης Λαζόπουλος θα βρεθεί στη σκηνή με μία ανατρεπτική παράσταση, προσφέροντας μία διαφορετική νότα στο πρόγραμμα. Η εκδήλωση αναμένεται να προσελκύσει ένα υψηλού επιπέδου κοινό και να προκαλέσει συλλογικές συζητήσεις για το μέλλον του ελληνικού φαρμακείου.

Πηγή: naftemporiki.gr