Η THEON Καταγράφει Αύξηση Εσόδων και Ενισχύει τις Προβλέψεις για το 2024

Η THEON αναγγέλλει σταθερή πρόοδο στην οικονομική της πορεία, καταγράφοντας εσόδα 222,6 εκατ. ευρώ στο 9μηνο του 2024, σημειώνοντας αύξηση +92,3%. Το περιθώριο προσαρμοσμένων κερδών προ τόκων και φόρων (Adjusted EBIT margin) ανήλθε στο 22,7%, επαυξάνοντας την εμπιστοσύνη για την επίτευξη του στόχου κερδοφορίας για φέτος. Οι κεφαλαιουχικές δαπάνες για αυτή τη χρονιά αναμένονται ελαφρώς αυξημένες, καθώς η εταιρεία επιδιώκει να επιταχύνει την ανάπτυξη προηγμένων τεχνολογιών.

Με καινούργιες παραγγελίες ύψους 121 εκατ. ευρώ και ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών 400 εκατ. ευρώ, η THEON επιβεβαιώνει τη στρατηγική της για το 2024. Συμμετέχει ενεργά σε πολυάριθμους διαγωνισμούς για συστήματα νυχτερινής όρασης και θερμικής απεικόνισης, με συνολική αξία άνω των 500 εκατ. ευρώ. Αυτές οι παραγγελίες αναμένονται να ενισχύσουν περαιτέρω τις πωλήσεις της εταιρείας.

Ο CEO της THEON, Κρίστιαν Χατζημηνάς, δηλώνει ότι η εταιρεία παραμένει συνεπής στις οικονομικές της υποσχέσεις, δείχνοντας ευοίωνες προοπτικές για το μέλλον. Η συνεργασία της με τον εξωτερικό συνεργάτη και οι επενδύσεις σε Έρευνα & Ανάπτυξη επικεντρώνονται στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων. Μια επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ, με 50% να διατίθεται το 2024, αναμένεται να φέρει τα πρώτα αποτελέσματα από το 2026.

Οι στρατηγικές κινήσεις της THEON, περιλαμβάνουν την εξαγορά της Harder Digital και μια μακροπρόθεσμη εμπορική συμφωνία με την Exosens, που ενισχύουν τις δυνατότητές της στην αγορά. Με την αύξηση των πάγιων της υποχρεώσεων και της καθαρής ταμειακής θέσης στα 35,9 εκατ. ευρώ, η εταιρεία δείχνει ετοιμότητα για τη διαχείριση νέων ευκαιριών στην αγορά.

Ως αποτέλεσμα των νέων συμβολαίων που υπεγράφησαν, η THEON πέτυχε ρεκόρ εσόδων, προσφέροντας αισιοδοξία για τη διατήρηση της αναπτυξιακής της τροχιάς μέχρι το 2025, βεβαιώνοντας διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης. Αυτή η σταθερότητα και ο στρατηγικός προγραμματισμός της εξασφαλίζουν την επίτευξη των στόχων της και την περαιτέρω εξέλιξή της.

Πηγή: naftemporiki.gr