Νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τον ΑΔΜΗΕ με σημαντικές αυξήσεις μισθών και παροχές για τους εργαζομένους

Η νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΣΣΕ) του ΑΔΜΗΕ, προσφάτως υπογραμμένη, αποτελεί την τρίτη κατά σειρά και διαρκεί τρία χρόνια. Αυτή την ΕΣΣΕ υπέγραψαν η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ με την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ–ΚΗΕ και τα πρωτοβάθμια σωματεία των εργαζομένων. Εκ μέρους του ΑΔΜΗΕ, την ΕΣΣΕ υπέγραψε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Μάνος Μανουσάκης, και εκ μέρους της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ, ο Πρόεδρος κ. Αντώνης Καρράς και ο Γενικός Γραμματέας κ. Κώστας Μανιάτης.

Η νέα ΕΣΣΕ περιλαμβάνει μισθολογικές αυξήσεις κατά 9% για το 2024, με συνολικό κόστος 4 εκατομμύρια ευρώ, με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου. Επιπλέον, υπάρχουν προβλέψεις για περαιτέρω αυξήσεις κατά 7% από την 1η Ιανουαρίου 2025 και 7% από την 1η Ιανουαρίου 2026. Αυτές οι αυξήσεις, σε συνδυασμό με τις ειδικές άδειες και τα επιδόματα που ενσωματώθηκαν κατά τη διάρκεια των προηγούμενων συλλογικών συμβάσεων, ενισχύουν τη διάρκεια του υψηλού πληθωρισμού που προηγήθηκε.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης, ο κ. Μανουσάκης δήλωσε ότι αυτή η ΣΣΕ αποδεικνύει τη δέσμευση των μετόχων για εργασιακή ειρήνη και ασφάλεια, αναγνωρίζοντας ότι οι εργαζόμενοι αποτελούν τον κρίσιμο παράγοντα της εξέλιξης του ΑΔΜΗΕ. Πρόσθεσε επίσης ότι με τις νέες ρυθμίσεις ενισχύεται η πολιτική για την ισότητα των φύλων και οι συνθήκες εργασίας.

Ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ, κ. Αντώνης Καρράς, τόνισε τη σημασία αυτής της συλλογικής σύμβασης, χαρακτηρίζοντας την καλύτερη των τελευταίων 10 ετών και αναγνωρίζοντας την πρόοδο του ΑΔΜΗΕ ως μία δυναμική εταιρεία που δραστηριοποιείται ενεργά στην περιοχή των Βαλκανίων και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η διοίκηση υπογράμμισε πως η ψηφιοποίηση και οι τεχνολογικές εξελίξεις που θα ακολουθήσουν δεν πρόκειται να επηρεάσουν αρνητικά τα εργασιακά δικαιώματα, διασφαλίζοντας τις θέσεις εργασίας και τις αποδοχές, με στόχο την πιο αποτελεσματική αξιοποίηση των ανθρώπινων πόρων.

Πηγή: naftemporiki.gr