Νέα μονάδα καλωδίων στην Αμερική ενισχύει την στρατηγική της Cenergy Holdings για ανάπτυξη και καινοτομία

Κεντρικής σημασίας είναι η ανάπτυξη της παραγωγικής μονάδας καλωδίων από τη Cenergy Holdings στις ΗΠΑ. Στο πλαίσιο της στρατηγικής της, η εταιρεία προγραμματίζει να επενδύσει 200 εκατ. ευρώ μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, κάτι που θα της επιτρέψει να εδραιωθεί στην ιδιαίτερα υποσχόμενη αμερικανική αγορά ενέργειας. Αυτή η κίνηση δεν ενδυναμώνει μόνο τη θέση της στην αγορά, αλλά φέρνει και προοπτικές για νέες μεγάλης κλίμακας ενεργειακές συμβάσεις σε διεθνές επίπεδο.

Η διοίκηση της Cenergy Holdings επισημαίνει ότι η αγορά των ΗΠΑ προσφέρει διπλάσια περιθώρια κέρδους σε σχέση με την ευρωπαϊκή αγορά, καθώς και σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης στα επόμενα 15 χρόνια. Ο στόχος είναι το νέο εργοστάσιο χερσαίων καλωδίων στο Μέριλαντ να ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2028, καλύπτοντας τις αυξανόμενες ανάγκες της αμερικανικής αγοράς. Ήδη εκδηλώνεται ενδιαφέρον για τα προϊόντα της νέας παραγωγικής μονάδας.

Η Cenergy Holdings αναγνωρίζει την ανάγκη για αυξημένη χωρητικότητα προκειμένου να ανταποκριθεί στις μελλοντικές ενεργειακές απαιτήσεις. Παράλληλα, η εγκατάσταση σημαντικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αναμένεται να ενισχύσει τη ζήτηση για καλώδια ρεύματος. Ο Όμιλος φαίνεται έτοιμος να εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία, χρησιμοποιώντας τις υπάρχουσες τεχνολογικές δυνατότητές του και την αποδεδειγμένη επιτυχία του στο παρελθόν.

Η στρατηγική της εταιρείας εστιάζει στη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων, στην γεωγραφική επέκταση και στην αποδοτικότητα λειτουργίας των εργοστασίων της. Έχει ήδη επιτύχει διπλασιασμό της παραγωγής της από το 2012, μέσω ενός εκτενούς επενδυτικού προγράμματος ύψους 800 εκατ. ευρώ, και έχει δεσμεύσει την παραγωγή της έως το 2028. Επιπλέον, διεκδικεί μερίδιο αγοράς σε 148 μεγάλα έργα ενέργειας διεθνώς, στα πλαίσια της παγκόσμιας μετάβασης σε λύσεις βιώσιμης ενέργειας.

Από χθες έχει ανοίξει το βιβλίο προσφορών για την αύξηση κεφαλαίου της Cenergy, το οποίο θα κλείσει το απόγευμα της Πέμπτης 10 Οκτωβρίου. Τα χρήματα από την αύξηση κεφαλαίου θα προορίζονται κυρίως για την κατασκευή της μονάδας στο Μέριλαντ, στοχεύοντας στην προμήθεια χερσαίων καλωδίων για την ανανέωση των δικτύων στη χώρα. Η Goldman Sachs International αναλαμβάνει τον ρόλο του Αποκλειστικού Γενικού Συντονιστή στην προσφορά, με συμμετοχή των Alpha Bank Α.Ε., HSBC Continental Europe και άλλων θεσμικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Πηγή: naftemporiki.gr