Οραματισμός και Στρατηγικές Ανάπτυξης της METLEN Energy και Metals στην Ευρώπη

«Αν όλα πάνε καλά, θα υποβάλουμε την αίτηση πριν το τέλος του χρόνου και πιστεύω ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του ’25» δήλωσε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, Chairman & CEO της METLEN Energy & Metals, αναφερόμενος στην εισαγωγή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου (LSE).

Επιπλέον, σχετικά με τις προσδοκίες ανάπτυξης της METLEN, ο κ. Μυτιληναίος σημείωσε ότι η εταιρεία έχει ήδη διπλασιάσει τα μεγέθη της τα τελευταία χρόνια, βασισμένη κυρίως σε οργανική ανάπτυξη και ότι στοχεύει να συνεχίσει αυτή την πορεία, εξετάζοντας επίσης πιθανές εξαγορές. Η METLEN διακρίνεται για τη δυναμική της και αναζητά ευκαιρίες ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Αναφορικά με τις τιμές της ενέργειας, ο κ. Μυτιληναίος παρατήρησε ότι παραμένουν υψηλές για πάνω από τρία χρόνια σε ολόκληρη την Ευρώπη, με τα φυσικά αέρια να έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί σε σύγκριση με το 2021. Αυτό δημιουργεί ένα σύνθετο πρόβλημα, καθώς παρά τη διαθέσιμη ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, οι απαραίτητες επενδύσεις σε υποδομές δεν έχουν γίνει, κάτι που επηρεάζει τον ανταγωνισμό σε σχέση με τις ΗΠΑ και την Κίνα.

Σχετικά με την πρόσφατη Έκθεση Ντράγκι για την ενέργεια, σημείωσε ότι αυτό που προτείνεται είναι σημαντικό για την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο, ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι ακόμη έτοιμη να εφαρμόσει τέτοιες προτάσεις λόγω της έλλειψης πολιτικής ένωσης. Εκτίμησε επίσης ότι οι πρωτοβουλίες του Ντράγκι είναι «υπερβολικά φιλόδοξες» και εξέφρασε σκεπτικισμό σχετικά με την υλοποίησή τους.

Πηγή: naftemporiki.gr