Quest Συμμετοχών Αποκτά το 70% της Μπενρουμπή Α.Ε. με Στρατηγική Επένδυση

Η Quest Συμμετοχών προχώρησε σε συμφωνία για την απόκτηση του 70% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της Μπενρουμπή Α.Ε., καταβάλλοντας 27,2 εκατομμύρια ευρώ. Η συνολική επένδυση μπορεί να φτάσει τα 29,2 εκατομμύρια ευρώ μέσα στον επόμενο χρόνο, εξαιτίας της πιθανής απόδοσης επιπλέον ποσού προς τους μετόχους μειοψηφίας, που σχετίζεται με τα μελλοντικά αποτελέσματα της εταιρείας. Η σύμβαση περιλαμβάνει και τη δυνατότητα απόκτησης του υπολειπόμενου 30% το 2027.

Η Μπενρουμπή Α.Ε. έχει μακρά ιστορία 140 ετών στον κλάδο του οικιακού εξοπλισμού, διατηρώντας ηγετική θέση στη διανομή ηλεκτρικών και οικιακών συσκευών, καθώς και σε προϊόντα προσωπικής περιποίησης. Κατά το 2023, η εταιρεία κατέγραψε πωλήσεις που ανήλθαν σε 25 εκατομμύρια ευρώ, με EBITDA 5,2 εκατομμύρια ευρώ και ΕΒΤ 3,8 εκατομμύρια ευρώ. Για το 2024, προβλέπεται αύξηση αυτών των μεγεθών.

Η ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας υπόκειται σε προϋποθέσεις και όρους, συμπεριλαμβανομένων των απαραίτητων γνωστοποιήσεων ή εγκρίσεων από τις αρμόδιες Αρχές. Η Quest Holdings είχε τη Grant Thornton ως χρηματοοικονομικό σύμβουλο και το γραφείο Lambadarios Law Firm ως νομικό σύμβουλο για τη συναλλαγή, ενώ η Μπενρουμπή Α.Ε. συνεργάστηκε με τη Deloitte ως χρηματοοικονομικό σύμβουλο και το γραφείο POTAMITIS/VEKRIS ως νομικό σύμβουλο.

Πηγή: naftemporiki.gr