Σημαντική Συ合作ία της Hellenic Cables με το Πάρκο Αιολικής Ενέργειας Leading Light Wind των ΗΠΑ

Η Hellenic Cables, ο τομέας καλωδίων της Cenergy Holdings, υπέγραψε σύμβαση συνεργασίας με την Leading Light Wind, ένα από τα μεγαλύτερα υπεράκτια αιολικά πάρκα των ΗΠΑ, που βρίσκεται πάνω από 40 μίλια ανοιχτά της πολιτείας του Νιου Τζέρσεϊ. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η εταιρεία θα προμηθεύσει 65 χλμ. inter-array καλωδίων τάσης 132kV, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τις διασυνδέσεις των ανεμογεννητριών του έργου.

Το Leading Light Wind αναπτύσσεται από την Invenergy, σε συνεργασία με την energyRe, και αποτελεί το μοναδικό αιολικό έργο που αναπτύσσεται από αμερικανικές εταιρείες στον όρμο της Νέας Υόρκης και Νιου Τζέρσεϋ. Το έργο αναμένεται να παράγει 2.400MW καθαρής και αξιόπιστης ενέργειας, ικανής να τροφοδοτήσει έως και ένα εκατομμύριο σπίτια ετησίως, ενώ θα συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών CO2 κατά τέσσερα εκατομμύρια τόνους ετησίως όταν τεθεί σε λειτουργία.

Η παράδοση των καλωδίων έχει προγραμματιστεί για το 2030, με την παραγωγή ορισμένων εξαρτημάτων να ξεκινά άμεσα στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Hellenic Cables στην Κόρινθο. Ο Αλέξης Αλεξίου, CEO της Cenergy Holdings, δήλωσε: «Η συνεργασία μας σε αυτό το εμβληματικό έργο ενισχύει την εφοδιαστική αλυσίδα στην υπεράκτια αιολική ενέργεια των ΗΠΑ. Η συμβολή μας στο Leading Light Wind αναδεικνύει τη δέσμευσή μας για καινοτόμες λύσεις που προάγουν την ενεργειακή μετάβαση και τη βιωσιμότητα σε παγκόσμια κλίμακα».

Ο Wes Jacobs, Διευθυντής του έργου Leading Light Wind, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη συνεργασία, επισημαίνοντας ότι «η συνεργασία αυτή αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για το Leading Light Wind και θα φέρει καινοτομία και αποτελεσματικότητα στον σχεδιασμό του έργου μας». Αυτή η συνεργασία ενισχύει τη θέση της Hellenic Cables ως πρωτοπόρου στην παροχή καινοτόμων και υψηλής απόδοσης λύσεων που ανταγωνίζονται τις εξελισσόμενες ανάγκες του τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Πηγή: naftemporiki.gr