Στρατηγική Συμφωνία Cosmote και Uni Systems με το NATO για Σύγχρονες Τεχνολογικές Υποδομές

Η Υπηρεσία Επικοινωνιών και Πληροφορικής (NCIA) του NATO επέλεξε την ένωση των εταιρειών Cosmote και Uni Systems, μέσω πλαισιακής συμφωνίας, για την ανάπτυξη σύγχρονων τεχνολογικών υποδομών και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών. Η NCIA χρησιμεύει ως κόμβος τεχνολογίας και κυβερνοασφάλειας του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τη συμφωνία που θα έχει διάρκεια πέντε ετών, η ένωση εταιρειών θα αναλάβει την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και υπηρεσιών που αφορούν στην υλοποίηση, αυτοματοποίηση, διαχείριση και υποστήριξη συστημάτων ICT, σχετικών με την κυβερνοασφάλεια και τις υπολογιστικές υποδομές. Επιπλέον, θα παρέχονται υπηρεσίες που θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός “έξυπνου” περιβάλλοντος εργασίας μέσω σύγχρονου ΙΤ εξοπλισμού και ψηφιακών εργαλείων καθώς και στην υιοθέτηση Cloud τεχνολογιών.

Η δυναμική αυτή συνεργασία στοχεύει στην ενίσχυση της αποδοτικότητας της NCIA, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την επιχειρησιακή συνέχεια και την πρόσβαση σε κρίσιμες εφαρμογές, σύμφωνα με συμφωνία επιπέδου υπηρεσιών (SLA). Για την υλοποίηση και παρακολούθηση του συμβολαίου θα είναι υπεύθυνη μια ομάδα εξειδικευμένων μηχανικών, που θα λειτουργούν από τις εγκαταστάσεις στην Αθήνα και με φυσική παρουσία στις κύριες εγκαταστάσεις της NCIA σε Βρυξέλλες, Μον και Χάγη, καλύπτοντας όλες τις τοποθεσίες της Υπηρεσίας.

Ο διευθυντής Πωλήσεων ICT του Ομίλου ΟΤΕ, Λυκούργος Αντωνόπουλος, δήλωσε ότι αυτή η στρατηγική σύμβαση θα προσφέρει την ευκαιρία στην εταιρεία να συμβάλλει καθοριστικά στο έργο της NCIA, εκμεταλλευόμενη την τεχνογνωσία της και την εμπειρία της σε σύνθετα έργα τεχνολογίας. Επίσης, ο International BU Director της Uni Systems, Δημήτρης Καβαλλιέρος, τόνισε ότι η σύμβαση αυτή ενισχύει τη φήμη της Uni Systems ως πάροχος υψηλής ποιότητας λύσεων ICT στους τομείς της ασφάλειας και της άμυνας.

Πηγή: naftemporiki.gr