Συμφωνία Μεταξύ Hellenic Cables και Enexis Netbeheer για Ενίσχυση του Δικτύου Ενέργειας στην Ολλανδία

Η Hellenic Cables, ο τομέας Καλωδίων της Cenergy Holdings, υπέγραψε μια πολυετή συμφωνία-πλαίσιο με την Enexis Netbeheer για την υλοποίηση ενός εμβληματικού έργου στην Ολλανδία, το οποίο αποσκοπεί στην ενίσχυση και την επέκταση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας. Το εν λόγω έργο εντάσσεται σε ένα επενδυτικό πρόγραμμα αξίας 2,3 δισ. ευρώ, που στοχεύει στη βελτίωση των υποδομών διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στις επαρχίες Groningen, Drenthe, Overijssel, Brabant και Limburg της χώρας.

Η διάρκεια της σύμβασης είναι αρχικά οκτώ χρόνια, με την επιλογή επέκτασης για επιπλέον τέσσερα χρόνια. Στο πλαίσιο αυτού του έργου, η Hellenic Cables θα προμηθεύσει 40.000 χλμ. καλώδια μέσης τάσης και 36.000 χλμ. καλώδια χαμηλής τάσης, τα οποία είναι απαραίτητα για τον εκσυγχρονισμό των τοπικών δικτύων. Αυτό θα διασφαλίσει αξιόπιστη παροχή ενέργειας σε μια ολοένα πιο απαιτητική ενεργειακά κοινωνία.

Ο Γενικός Διευθυντής της Hellenic Cables, Κώστας Σαββάκης, δήλωσε ότι είναι τιμή τους που επιλέγηκαν από την Enexis Netbeheer για αυτό το σημαντικό έργο υποδομής. Τόνισε τη δέσμευση της εταιρείας για καινοτομία, αξιοπιστία και βιωσιμότητα, η οποία ευθυγραμμίζεται με τους στόχους της Enexis για την ενεργειακή ασφάλεια της Ολλανδίας.

Η συνεργασία αυτή αποτελεί ένα απτό παράδειγμα του πώς η Hellenic Cables μπορεί να υποστηρίξει τους κορυφαίους διαχειριστές δικτύων στην ανάπτυξη του ενεργειακού δικτύου της Ευρώπης. Με κοινή δέσμευση στην καινοτομία και τη βιωσιμότητα, αυτή η συνεργασία αναμένεται να έχει καθοριστικό ρόλο στη διασφάλιση ενός σταθερού και ασφαλούς ενεργειακού μέλλοντος για την Ολλανδία και όχι μόνο. Το έργο θα υλοποιηθεί μέσα στα επόμενα δώδεκα χρόνια και περιλαμβάνει την εγκατάσταση περισσότερων από 76.000 χλμ. νέων καλωδίων.

Πηγή: naftemporiki.gr