Συνεχίζοντας την Ανοδική Πορεία της η ISOMAT με Σημαντικές Επενδύσεις και Καινοτομίες

Η βιομηχανία δομικών χημικών ISOMAT συνεχίζει να αναπτύσσεται το 2024, προγραμματίζοντας επενδύσεις ύψους 23,5 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2024-2027. Από το ποσό αυτό, ένα τμήμα επενδύθηκε στην κατασκευή μιας νέας μονάδας παραγωγής EPS (διογκωμένη πολυστερίνη), η οποία ήδη λειτουργεί κανονικά από τον Σεπτέμβριο, σε έναν σύγχρονο χώρο 4.500 τ.μ. στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης. Αυτή η μονάδα τοποθετεί την ISOMAT σε μια καθετοποιημένη θέση στον τομέα της εξωτερικής θερμομόνωσης.

Σημαντικό τμήμα των επενδύσεων αφορά τη δημιουργία τρίτης γραμμής παραγωγής κονιαμάτων, που θα αυξήσει τη δυναμικότητα παραγωγής κατά 35%, καθώς και την αυτοματοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας, τεχνολογικό εξοπλισμό και την κατασκευή του νέου βιολογικού σταθμού για την επεξεργασία υγρών αποβλήτων. Παρ’ όλα αυτά, η νέα μονάδα παραγωγής EPS είναι η πρώτη στην Ελλάδα που λειτουργεί με μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, καθώς η ενέργεια προέρχεται κατά μεγάλο ποσοστό από ανανεώσιμες πηγές.

Ο Όμιλος ISOMAT αναμένει διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης πωλήσεων στην τρέχουσα χρήση, ενώ καταγράφηκε αύξηση στα έσοδά του το 2023, ανέρχοντας σε 107,2 εκατ. ευρώ, με τα 86,6 εκατ. να προέρχονται από την ελληνική αγορά. Η εξαγωγική δραστηριότητα εκτείνεται σε πάνω από 80 χώρες, με τον δείκτη εξωστρέφειας να φτάνει το 50%. Η εταιρεία παραμένει αισιόδοξη για την κερδοφορία του 2024, αναμένοντας τη διατήρηση της ανοδικής πορείας.

Η ISOMAT διαθέτει τρεις μονάδες παραγωγής, με μία στην Ελλάδα και τις άλλες δύο σε Ρουμανία και Σερβία, καθώς και πέντε εμπορικές θυγατρικές σε Γερμανία, Ρωσία, Τουρκία, Βουλγαρία και Σλοβενία. Η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει στην Έρευνα & Ανάπτυξη, διαθέτοντας επτά τμήματα χημείας R&D και τρία εργαστήρια Ποιοτικού Ελέγχου. Στο πλαίσιο της στρατηγικής εξωστρέφειας, η ISOMAT σχεδιάζει να επεκταθεί σε αγορές όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ και η Ινδία, στοχεύοντας να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στους πελάτες της.

Από την πλευρά του, ο κ. Θάνος Τζιρίτης επεσήμανε ότι η ISOMAT έχει σκοπό να πραγματοποιήσει εξαγορές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ο Όμιλος απασχολεί 653 εργαζόμενους, εκ των οποίων 109 είναι μηχανικοί και χημικοί, με την πλειοψηφία να εργάζεται στην Ελλάδα.

Πηγή: naftemporiki.gr