Υπογραφή Προσύμφωνου Αγοραπωλησίας για Εμπορικό Πάρκο στο Ελληνικό

Προσύμφωνο αγοραπωλησίας διηρημένων οριζόντιων ιδιοκτησιών υπέγραψε η «ΕΛΛΗΝΙΚΟ Μ.Α.Ε» με την εταιρεία TRADE ESTATES για την υλοποίηση Εμπορικού Πάρκου Λιανικής (Retail Park) στο Commercial Hub, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Lamda Development. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η LAMDA DEVELOPMENT S.A. υπέγραψε προσύμφωνο με την TRADE ESTATES Α.Ε.Ε.Α.Π. (μέλος του Ομίλου FOURLIS) για την ανάπτυξη του Retail Park, που θα αναπτυχθεί παράλληλα με το The Ellinikon Mall.

Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε €31 εκατομμύρια, με τη συνολική επένδυση να υπολογίζεται σε €75 εκατομμύρια. Αμέσως μετά την υπογραφή του προσυμφώνου, καταβλήθηκε ποσό προκαταβολής €4,5 εκατομμυρίων. Σύμφωνα με τη συμφωνία, το 75% του συνολικού τιμήματος θα καταβληθεί εντός του 2025, ενώ το υπόλοιπο θα πληρωθεί με την ολοκλήρωση του έργου.

Το Retail Park θα φιλοξενεί μεγάλα καταστήματα (“Big Boxes”) με διεθνείς μισθωτές, όπως η IKEA, και αναμένεται να συμβάλει στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου εμπορικού προορισμού στο Ελληνικό. Σε συνδυασμό με το The Ellinikon Mall, οι δύο αναπτύξεις θα προσφέρουν στους καταναλωτές μοναδικούς εμπορικούς χώρους με διεθνή brands. Η ολοκλήρωση και οι δύο αναπτύξεις θα υλοποιηθούν με ενιαίο χρονοδιάγραμμα, εξασφαλίζοντας τη συγχρονισμένη έναρξη λειτουργίας τους.

Πηγή: naftemporiki.gr