Άκρως Ανησυχητική Η Κατάσταση Με Το Ναυάγιο Στη Σάμο και Οι Συνθήκες Μετανάστευσης

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ ανακοίνωσε την επιβεβαίωση του θανάτου 4 ατόμων εξαιτίας του ναυαγίου στη Σάμο, ενώ οι αγνοούμενοι αριθμούνται σε δεκάδες. Το ΚΚΕ ζητά άμεσες ενέργειες για την έρευνα και διάσωση των αγνοούμενων, καθώς και για τη διερεύνηση των συνθηκών που οδήγησαν στο ναυάγιο.

Στην ανακοίνωσή του, τονίζεται ότι το το ναυάγιο αποτελεί άλλο ένα επεισόδιο στα εκατοντάδες παρόμοια περιστατικά. Η πολιτική καταστολής και εγκλωβισμού που ασκούν η ΕΕ και οι αστικές κυβερνήσεις έχει οδηγήσει σε αυτήν την τραγική κατάσταση για τους πρόσφυγες και μετανάστες. Παρά τις σοκαριστικές αυτές συνθήκες, η κυβέρνηση της ΝΔ επιμένει να επαινεί τη «δίκαιη αλλά αυστηρή πολιτική στο Μεταναστευτικό» και προωθεί την ιδέα της «ενεργητικής αποτροπής» μέσω επαναπροωθήσεων.

Περαιτέρω, το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να εντείνει τη δράση του ενάντια στον πόλεμο και στην εμπλοκή της χώρας σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, υπογραμμίζοντας την ανάγκη εφαρμογής της Συνθήκης της Γενεύης για τους πρόσφυγες. Εν κατακλείδι, καταγγέλλει το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, το οποίο μετατρέπει τη χώρα και τις θάλασσές της σε «αποθήκη ανθρώπινων ψυχών».

Πηγή: naftemporiki.gr