Απώλεια του Δημάρχου Ζηρού Γιώργου Ζυγούρη

Ο Γιώργος Ζυγούρης, δήμαρχος Ζηρού, απεβίωσε αφήνοντας πίσω του ένα σημαντικό έργο και το όραμά του για την ανάπτυξη της περιοχής. Γεννημένος στο Γοργόμυλο Πρεβέζης, είχε διατελέσει επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου από το 2010 έως το 2014 και εξελέγη δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές του 2023.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) εξέφρασε τη βαθιά της θλίψη για τον πρόωρο θάνατό του. Σε ανακοίνωσή της, αναφέρει: «Αποχαιρετούμε σήμερα με βαθύτατη θλίψη και οδύνη τον Γιώργο Ζυγούρη, έναν αφοσιωμένο Αυτοδιοικητικό, άριστο επιστήμονα και ευσυνείδητο κρατικό λειτουργό. Στη σύντομη θητεία του ξεκίνησε να κάνει πράξη όλα όσα οραματίστηκε για τον τόπο του, με στόχο να υλοποιήσει έργα υποδομής, να στηρίξει τον αγροτικό τομέα και να δώσει κίνητρα στους νέους να παραμείνουν στην περιοχή τους».

Ο Δήμος Ζηρού εκφράζει την οδύνη του με την εξής ανακοίνωση: «Με αβάσταχτη θλίψη αποχαιρετούμε τον Δήμαρχό μας Γεώργιο Ζυγούρη, ο οποίος σήμερα, 15 Οκτωβρίου 2024, έχασε την μάχη για τη ζωή που έδινε το τελευταίο διάστημα. Αποχαιρετούμε τον άνθρωπό μας που ακριβώς ένα χρόνο πριν εκλέχτηκε Δήμαρχος του τόπου μας».

Ο Γιώργος Ζυγούρης είχε εμπειρία και ως ειδικός επιστημονικός συνεργάτης στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πρέβεζας και στέλεχος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Κοινοτικής Πρωτοβουλίας URBAN II, αναδεικνύοντας τη δέσμευσή του για την πρόοδο της περιοχής. Δυστυχώς, η ζωή του έκλεισε πρόωρα, βάζοντας τέλος σ’ ένα μακρύ και παραγωγικό ταξίδι στην Αυτοδιοίκηση.

Πηγή: naftemporiki.gr