Δικαστική Έρευνα Αποκαλύπτει Εγκληματική Οργάνωση Εφοριακών Στην Κέρκυρα

Πέντε άτομα συνελήφθησαν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, με την κατηγορία ότι εκβίαζαν επιχειρηματίες στην Κέρκυρα. Μεταξύ τους περιλαμβάνονται τέσσερις εφοριακοί από τη ΔΟΥ Κέρκυρας και ένας λογιστής, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται σε εκβιασμούς, δωροληψίες και χρηματισμό. Η εγκληματική οργάνωση έχει διαπιστωθεί ότι λειτουργούσε από τα τέλη Μαΐου 2024 και εμπλέκεται σε τουλάχιστον 8 περιπτώσεις εκβιασμού, με συνολικές απαιτήσεις που φτάνουν τα 183.000 ευρώ και τελικώς έλαβαν 38.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν μεθόδους εκβιασμού εις βάρος επιχειρηματιών, απαιτώντας χρηματικά ποσά για να διευκολύνουν τις φορολογικές τους διαδικασίες. Ιδιαίτερη σημασία είχε ο ρόλος του λογιστή, ο οποίος ενεργούσε ως ενδιάμεσος, για να αποφεύγουν οι εφοριακοί τις άμεσες επαφές με τα θύματά τους και ταυτόχρονα εξασφάλιζε προνομιακή μεταχείριση στους πελάτες του από τη ΔΟΥ.

Τα στοιχεία της υπόθεσης ήρθαν στο φως μέσω καταγγελίας κατά δύο υπαλλήλων της Εφορίας, οι οποίοι ζητούσαν 60.000 ευρώ από ένας επιχειρηματία ώστε να μην τον ελέγξουν. Σχετική δικογραφία έχει σχηματιστεί από την ΕΛΑΣ για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία και δωροδοκία υπαλλήλου, καθώς και άλλες κατηγορίες. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε ανακριτή, όπου έλαβαν προθεσμία για απολογία.

Από έρευνες που διεξήχθησαν σε κατοικίες και οχήματα των κατηγορουμένων, κατασχέθηκαν σημαντικά χρηματικά ποσά όπως 42.480 ευρώ και 1.770 δολάρια, καθώς και κινητά τηλέφωνα και φορολογικά έγγραφα. Όσον αφορά τη δομή της οργάνωσης, προέκυψε ότι λειτουργούσε με συνεχή δράση και με διακριτούς ρόλους, που περιλάμβαναν εφοριακούς και ιδιώτες, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν την εξουσία τους για προσωπικό όφελος.

Πηγή: naftemporiki.gr